Το Κουκάκι αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου εδώ και αρκετά χρόνια, με τη γειτονιά στη «σκιά» της Ακρόπολης να διαθέτει γευστικά στέκια που ξεχωρίζουν. Ανάμεσα στα οποία και δύο μεζεδοπωλεία.

Από την άλλη ο Νέος Κόσμος τον τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και περισσότερο με πολλούς λάτρεις των γευστικών εξόδων να του δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους.

Δείτε, λοιπόν, που θα φάτε νόστιμους μεζέδες σε Κουκάκι και Νέο Κόσμο, σε περίπτωση που ο δρόμος ή η παρέα σας φέρουν μέχρι εδώ.

Λοστρέ Κουζίνα

Μοντέρνο μεζεδοπωλείο σε έναν όμορφο πεζόδρομο στο Νέο Κόσμο. Απλά στην οπτική και την ουσία τους, αλλά τόσο νόστιμα τα πιάτα του Λοστρέ (Πυθέου 32) κερδίζουν τις εντυπώσεις. Χωριάτικοι κεφτέδες, ρολάκια μελιτζάνας με βότανα, σαγανάκι με αβγό και σουτζούκι, χωριάτικο λουκάνικο, κοκκινιστό μοσχάρι με γραβιέρα συνδυάζονται ιδανικό με τσίπουρο ή χύμα κρασί για ένα απολαυστικό απόγευμα μετά το γραφείο.

Σαραντατρίο

Στην καρδιά του Νέου Κόσμου, στο νούμερο 43 της οδού Αμβροσίου Φραντζή, μέσα σε μια στοά που θυμίζει παλιά Αθήνα θα βρείτε έναν πολύ όμορφο και γουστόζικο χώρο, με μια κουκλίστικη αυλή διακοσμημένη με μεσογειακά φυτά, φωτισμένα ποδήλατα, χρωματιστές κουρελούδες και καρέκλες καφενείου. Εδώ θα γευτείτε παραδοσιακά πιάτα με πινελιές πρωτοτυπίας και ποιοτικά υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Μικρή Βενετία

Στο νούμερο 15 του πεζόδρομου της Γεωργάκη Ολυμπίου, στο Κουκάκι, η Μικρή Βενετία καλεί τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις της. Εστιατόριο- μεζεδοπωλείο με πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, πιάτα που τιμούν την Ελλάδα –κάποια εναλλάσσονται αναλόγως την εποχή– και εκλεκτά αποστάγματα για να συνοδεύσετε ιδανικά τις επιλογές σας.

Σβούρα

Η μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού καφενείου στον πεζόδρομο της Δράκου (νο 8) στο Κουκάκι. Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία παραδοσιακού καφενείου από το 2010 σερβίρει μερακλίδικο καφέ και γευστικό πρωινό, ενώ από το μεσημεράκι και μετά, στρώνει τραπέζι για «μεζεδέσματα», όπως αναγράφονται και στον κατάλογό του, συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων –τσίπουρο, ούζο, ρακή, με επιλεγμένα προϊόντα από διάφορα σημεία της Ελλάδας (μανούρα Σίφνου, ταλαγάνι Μεσσηνίας, κρητικά πιάτα κ.α.).