Ένα μυθιστόρημα του Περουβιανού συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα, έδωσε την έμπνευση στον Δαμιανό Κωνσταντινίδη να δημιουργήσει μία θεατρική παράσταση με έντονα τα στοιχεία της κωμωδίας και του μιούζικαλ, «μεταφέροντας» τους θεατές κάπου στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το μυθιστόρημα του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα που εκδόθηκε το 1973, αναφέρεται στην ανησυχητική αύξηση των βιασμών των ιθαγενών γυναικών από τους συνοριοφύλακες του Περουβιανού Αμαζονίου, οπότε και ο στρατός αποφασίζει να οργανώσει μια Μυστική Υπηρεσία …Ιερόδουλων, που θα ανακουφίζουν τους στρατιώτες από τις ερωτικές ανάγκες τους. Η υπηρεσία LAS VISITADORAS γίνεται τελικά ο πιο αποτελεσματικός τομέας των ενόπλων δυνάμεων του Περού.

Η υπόθεση αυτή μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου αναμένεται να αναδυθεί μία ατμόσφαιρα καμπαρέ, με σατέν φουστάνια, τούλια και πούπουλα, αλλά και τραγούδια, χορό και πολλή διασκέδαση.

«Η τυφλή πίστη σε μια ιδέα, σ’ ένα θεό, σ’ ένα αρχηγό κ.λπ. είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Εδώ, στο κείμενο του Λιόσα, ο ακέραιος ηθικά και αφιερωμένος ψυχή τε και σώματι στον στρατό, λοχαγός Παντόχα, υπακούοντας τυφλά στις διαταγές των ανωτέρων του, μεταβάλλεται στον ικανότερο προαγωγό της χώρας.

Ο αδελφός Φραγκίσκος και οι οπαδοί του για χάρη της θρησκείας τους, σταυρώνουν ανθρώπους. Καυστικό χιούμορ και ειρωνική κριτική των άκρων και του παραλογισμού της εξουσίας», αναφέρει ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης, που υπογράφει το θεατρικό κείμενο και τη σκηνοθεσία. «Τα γεγονότα που πυροδοτούν τη δράση θυμίζουν σε αρκετά σημεία την επικαιρότητά μας στην πιο θλιβερή και αποτρόπαια μορφή της, ενώ η διαχείρισή τους από τους ιθύνοντες και οι προτεινόμενες λύσεις, στο έργο, προκαλούν αβίαστα το γέλιο», συμπληρώνει.

Επί σκηνής επτά ηθοποιοί θα ενσαρκώσουν 29 διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ σε 20 γυναίκες θεατές θα δοθούν- μετά από κλήρωση, υπηρεσίες ομορφιάς. Η πρεμιέρα της παράστασης LAS VISITADORAS θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 20.00, ενώ ως τις 28 του ίδιου μήνα, θα δοθούν έντεκα παραστάσεις κάθε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, στη Μικρή Σκηνή, το παλιό «Αγροτικόν» του Νίκου Παπάζογλου στην Τούμπα, στην οδό Επταλόφου 14.