Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή από το να βγείτε για ποτό. Πάρτε το ταίρι σας, περπατήστε χέρι χέρι στο κέντρο της Αθήνας και καταλήξτε σε κάποιο από τα μπαρ που ακολουθούν.

Και αν δεν είστε ερωτευμένοι, πάρτε ιδέες για το πού μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας μια Τρίτη βράδυ.

Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις ανερχόμενες (και πάλι) γειτονιές της Αθήνας. Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ  τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Barreldier

Τόσο μικρό και cozy, όσο να χωράνε ιδανικά οι θαμώνες του γύρω από την μπάρα του. Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier στη Στοά Μπολάνη με τον ευρωπαϊκό αέρα (Βουλής 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Espressaki

Γουστόζικο, παρεΐστικο και αρκετά μικρό το Espressaki (Άγγελου Πυρρή 3) στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρίνεται απολύτως στον ορισμό στέκι. Με φιλικό και χουχουλιάρικο περιβάλλον, προδιαθέτει για ανέμελες στιγμές, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, τόσο για καφέ, όσο και για ποτό.

CV Distiller

Μία από τις πιο classy μπάρες στο κέντρο της Αθήνας, και όχι μόνο, και μία από τις πιο ενημερωμένες και εξειδικευμένες κάβες σε ουίσκι. Στο CV Distiller (Χατζηγιάννη Μέξη 7) θα έρθετε τόσο για τον υπέροχο και επιβλητικό χώρο του, όσο και για την πληθώρα γεύσεων σε ποτά που θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε. Φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α.