Ένα ποτήρι καλό κρασί αποτελεί πάντα ιδανική αφορμή για μια έξοδο. Στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε περιοχές πέριξ αυτού, θα βρείτε wine bars που αξίζει να επισκεφτείτε και να περάσετε ένα χαλαρό φθινοπωρινό απόγευμα ή βράδυ με τους φίλους ή/ και τους συναδέλφους σας.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.

By the glass

Στην εντυπωσιακή στοά Ράλλη (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων), μια ανάσα από το Σύνταγμα, το By the glass είναι ένα wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Σημείο αναφοράς για τον κόσμο του κρασιού, διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

BoBo

Στεγασμένο σε ένα κτίριο του 1960, το BoBo (Αναστασίου Ζίννη 36) στο Κουκάκι είναι ένα παρεΐστικο wine bar, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει πολλά στοιχεία του χώρου ανέπαφα όπως η εσωτερική, κλασική σκάλα και μερικά φωτιστικά. Διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (οι προτάσεις ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα), με αρκετές από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Γευστικές προτάσεις παρασκευασμένες αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες συνδυάζουν ιδανικά την επιλογή σας. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και τάρτες. Επιπλέον, διαθέτει cocktails με βάση το κρασί, κάποιες μπύρες και επιλεγμένα premium ποτά.

Warehouse

Με χαλαρό και ταυτόχρονα προσεγμένο χώρο, φιλική ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον που κρατάει το ενδιαφέρον, αυτή η «αποθήκη» στα Εξάρχεια έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να την αποκαλέσεις άμεσα στέκι σου. Το Warehouse (Βαλτετσίου 21) είναι ένα all day speciality coffee, wine & cocktail bar που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, το κρασί, τα cocktails και τις προσεγμένες γεύσεις για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη διαχρονική γειτονιά των Εξαρχείων.

Louis Bistrot

Ένα μπιστρό με γαλλική φινέτσα και αναγεννησιακή αισθητική, γαλλική κουζίνα και εξειδίκευση στο κρασί στην καρδιά της πόλης. Αυτό είναι το Louis Bistrot (Καλαμιώτου & Αθηναΐδος 3) και η γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσετε εδώ θα σας μεταφέρει αβίαστα σε κάποια από τις γραφικές γειτονιές στη λαμπερή Πόλη του Φωτός. Σε καθημερινή βάση σερβίρεται brunch και μεσημεριανό, ενώ οι γευστικές προτάσεις του συνοδεύονται ιδανικά από κρασί. Η ενημερωμένη wine list αποτελείται από επιλεγμένες ετικέτες τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

Brunello

Με αυθεντική ιταλική ατμόσφαιρα και φινετσάτο χώρο, το Brunello (Λουκιανού 21) στο Κολωνάκι οφείλει την ονομασία του σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά κρασιά, η οποία «προδίδει» και κατά κάποιο τρόπο την εμμονή του με το κρασί. Με ιταλικό ταμπεραμέντο και νόστιμες γευστικές προτάσεις, το all day wine- bistro αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους ή τους συνεργάτες. Διαθέτει μια ενημερωμένη οινική λίστα με προτάσεις από τον ιταλικό αμπελώνα, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά από μερίδες τύπου tapas.