Το γήπεδο του Πανιωνίου «βούλιαξε» από κόσμο. Στις 3 Ιουλίου ο ΛΕΞ ανέβηκε στη σκηνή που είχε στηθεί στην αρένα του «Ιστορικού» και αποθεώθηκε από περίπου 25.000 θαυμαστές του. Η «κόκκινη» νύχτα έφερε «σεισμό» στα social media ενώ τα σχόλια για τον ράπερ «φαινόμενο» πήραν τη μορφή καταιγίδας…

«Μα ποιος είναι αυτός ο ΛΕΞ; Γιατί 25.000 άνθρωποι πήγαν να τον δουν;» διερωτήθηκαν όσοι δεν τον ήξεραν ενώ άλλοι που τον γνωρίζουν λένε πως «ο ΛΕΞ μπορεί να χαρακτηριστεί ο “βασιλιάς” της εναλλακτικής χιπ χοπ και ότι ίδιος αλλά και η μουσική του είναι η απάντηση στο ξύλο που έπεσε στα MAD VMA».

Τέσσερις νέοι μας συστήνουν τον ΛΕΞ, τον ράπερ που βγάζει νέα τραγούδια κάθε Μουντιάλ

ΛΕΞ

Μιλήσαμε με τέσσερα άτομα που ανήκουν στον χώρο της χιπ χοπ και της ραπ σκηνής τα οποία μας «σύστησαν» τον ΛΕΞ, κατά κόσμον Αλέξη Λαναρά, που στέκεται με τον δικό του τρόπο απέναντι στα καπιταλιστικά πρότυπα των τράπερ και μιλάει με τους στίχους του για πράγματα και καταστάσεις που είναι δίπλα μας και κάνουμε πολλές φορές πως… δεν υπάρχουν.

Όχι… ο ΛΕΞ δεν ήρθε ουρανοκατέβατος και δεν προσγειώθηκε το βράδυ της 3ης Ιουλίου στο γήπεδο του Πανιωνίου...

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1984 στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός ασχολήθηκε με τα γκράφιτι ενώ το 1999 έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Ήταν μέλος του συγκροτήματος «Ανάποδα Καπέλα» και του συγκροτήματος «Βόρεια Αστέρια» ενώ το 2010 ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του.

ΛΕΞ συναυλία
Γεμάτο το γήπεδο του Πανιωνίου στη συναυλία του ΛΕΞ

Το 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του με τίτλο «Ταπεινοί και Πεινασμένοι» και κάθε τέσσερα χρόνια πιστός στο ραντεβού του επανέρχεται με νέες επιτυχίες. Ακούγεται περίεργο αλλά είναι η πραγματικότητα. Ο ΛΕΞ βγάζει δίσκο κάθε τετραετία.

«Έχει πει πως βγάζει δίσκο Μουντιάλ και μαζεύει τα λεφτά για να παίζει στοίχημα» λέει στο Newsbeast ο Γιώργος Φ., 35 ετών.

«Αυτοί που “πέφτουν από τα σύννεφα” για τη συναυλία του ΛΕΞ και λένε πως είχε υπερβολικό κόσμο είναι όσοι δεν τον ξέρουν. Το 2019 στη συναυλία του στο Θέατρο Πέτρας είχε 10.000 άτομα. Όταν ακούσαμε για το γήπεδο του Πανιωνίου όλοι μας ξέραμε πως θα το γεμίσει. Και το ΟΑΚΑ θα μπορούσε να γεμίσει» προσθέτει.

«Οι στίχοι του ΛΕΞ αντικατοπτρίζουν την ενήλικη ζωή μου. Όταν ήμουν άνεργος γύρω στα 25 και δεν είχα καθόλου χρήματα έχω αναγκαστεί να κλέψω κι εγώ από σούπερ μάρκετ για να φάω» τονίζει.

«Μιλάει στις ψυχές του κόσμου και περιγράφει πράγματα τα οποία είναι δίπλα μας και κάνουμε πως δεν υπάρχουν»

«Δεν του αρέσει να δίνει συνεντεύξεις, δεν του αρέσει να προβάλει τον εαυτό του. Μιλάει στις ψυχές του κόσμου και περιγράφει πράγματα τα οποία είναι δίπλα μας και κάνουμε πως δεν υπάρχουν. Κάθε δίσκος του είναι μία περιγραφή καταστάσεων που έχει ζήσει, της πορείας του» εξηγεί στο Newsbeast η Σοφία Π., 27 ετών.

«Μπορεί οι τράπερ να είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις με τον ΛΕΞ αλλά έχουν εξιδανικεύσει τα πλούτη σε αντίθεση με αυτόν. Μιλάμε για δύο διαφορετικούς κόσμους… Τους αρέσει η μεγάλη ζωή, την περιγράφουν με κάθε τους τραγούδι» συμπληρώνει.

«Το 2018 κυκλοφόρησε το “2XXX”, ένα από τα καλύτερα χιπ χοπ άλμπουμ της δεκαετίας. Οι στίχοι του ΛΕΞ απαντούν στην ελαφρότητα των στίχων των τράπερ που μιλάνε για τη χλίδα της μεγάλης ζωής και τα λεφτά» δηλώνει στο Newsbeast ο Νίκος Γ. 32 ετών.

«Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Μηχανάκια, αυτοκίνητα έψαχναν να παρκάρουν από νωρίς το απόγευμα, όλοι οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει με κόσμο που φορούσε μπλουζάκια με το λογότυπο του ΛΕΞ. Η συναυλία είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει στο Κατράκειο στη Νίκαια αλλά μέσα σε μία μόλις ημέρα εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια, μιλάμε για περίπου 4.000. Έτσι η τοποθεσία άλλαξε και πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Πανιωνίου» επισημαίνει.

«Ο ΛΕΞ μπορεί να χαρακτηριστεί ο βασιλιάς της “εναλλακτικής χιπ χοπ” και ο ίδιος αλλά και η μουσική του είναι η απάντηση στο ξύλο που έπεσε στα MAD VMA με πρωταγωνιστές των Snik και τον Light. Είναι ”κολλημένος” στην τέχνη του και πάει κόντρα σε όλους όσους το παίζουν ”αστέρες”» εξηγεί ο Νίκος.

«Τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα να μοιάζει ημέρα και τα περιστέρια στη μνήμη του ΔΠΘ»

«Αυτό που μου αρέσει στον ΛΕΞ είναι πως παραμένει πιστός στο προφίλ διατηρεί τόσα χρόνια. Δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτός είναι και αυτός θα είναι ο ΛΕΞ», υπογραμμίζει ο 29χρονος Κώστας Χ. ενώ αναφέρεται στα καπνογόνα που έκαναν τη νύχτα να γεμίσει κόκκινο φως.

«Η νύχτα ξεκίνησε με την παρέμβαση αλληλεγγύης που έγινε με πανό για τον αναρχικό Μιχαηλίδη που κάνει απεργία πείνας. “Αθήνα είσαι εδώ;” φώναξε ανεβαίνοντας στη σκηνή ο ΛΕΞ και έγινε χαμός γιατί η Αθήνα ήταν εκεί και τον περίμενε» λέει ο Κώστας.

«Ακούσαμε όλες τις επιτυχίες του. Ακούσαμε το “Μπόμπαν”, το οποίο για τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, τον μπασκετμπολίστα του Πανιωνίου, που το 1993 χτύπησε στη μπασκέτα, παρέλυσε και μετά από χρόνια πέθανε» συμπληρώνει.

«Τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα να μοιάζει με ημέρα. Η πιο συγκινητική στιγμή όμως ήταν όταν ο ΛΕΞ άφησε ελεύθερα λευκά περιστέρια να πετάξουν στον ουρανό ενώ έπαιζε από τα μεγάφωνα ένα τραγούδι του ράπερ ΔΠΘ που έφυγε από τη ζωή» σημειώνει.

«Ήταν μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ όπως σίγουρα όπως και όσοι άλλοι είδαν από κοντά τον ΛΕΞ στο γήπεδο του Πανιωνίου» αναφέρει κλείνοντας.