Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και όσοι μείνετε πίσω στο κλεινόν άστυ δεν χρειάζετε να ανησυχείτε. Στην Αττική θα βρείτε παραλίες που ικανοποιούν και με το παραπάνω τις ανάγκες για δροσιστικές βουτιές.

Για τη συνέχεια διακρίναμε πέντε ταβένες κοντά στο κύμα για νόστιμους μεζέδες και ουζάκι μετά τα μακροβούτια σας στη θάλασσα.

Θόδωρος και Ελένη

Ταβέρνα Θοδωρής και Ελένη

Από τις πιο φημισμένες γευστικές στάσεις στην ευρύτερη περιοχή της αθηναϊκής ριβιέρας, το ταβερνάκι του Θόδωρου και της Ελένης (Λεωφόρος Λεγραινών, Λαυρεωτική) σερβίρει τέλεια αχνιστά μύδια με φέτα και σούπερ γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι και σος σκόρδου. Πιάτα που έχουν εκτινάξει την επισκεψιμότητά του γι αυτό και η κράτηση θεωρείται απαραίτητη.

Ο Φόρος

Ψαροταβερνα Ο Φόρος

Στην ψαροταβέρνα Φόρος στην τοποθεσία Θορικό, μετά το Λαύριο, θα ευχαριστηθείτε μαστόρικα ψημένο φρέσκο ψάρι. Αξίζει, επίσης, να δοκιμάσετε τα άψογα τηγανισμένα καλαμαράκια, τη γαριδομακαρονάδα, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι και τα μύδια με σως μουστάρδας. Η βελούδινη ψαρόσουπα του εíναι απόλαυση, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Με καθαρό ουρανό, η θέα φτάνει μέχρι και τη Μακρόνησο.

Ακρογιάλι

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από μια επίσκεψη στην παραλία κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του. Επισκεφτείτε το κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Η εικόνα μπροστά σας θα σας μαγέψει.

Ξυπόλητος

Ξυπόλητος ψαροταβέρνα

Ακριβώς πάνω στην αμμουδιά, στη Λούτσα, ο Ξυπόλητος (25ης Μαρτίου Αγιος Νικόλας) αποτελεί σταθερή αξία για τους γνώστες της περιοχής. Ό,τι βάλει ο νους σας σε μικρά ψαράκια και θαλασσινά, θα το απολαύσετε λίγα μόλις βήματα από το σημείο που σκάει το κύμα.

Συρτάκι

Ταβέρνα Συρτάκι

Ένα χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση που οδηγεί στο ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, βρίσκεται το Συρτάκι (69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου), μια οικογενειακή ψαροταβέρνα που μετράει 50 χρόνια λειτουργίας. Εδώ θα βρείτε πάντα καλό και φρέσκο ψάρι, αλλά και νόστιμα πρώτα πιάτα φτιαγμένα με μεράκι, τα οποία θα απολαύσετε σε τραπέζια που αγναντεύουν τη θάλασσα. Από τα καλύτερα του πιάτα το κρασάτο χταπόδι, τα μύδια με σαφράν και το ριζότο με μελάνι σουπιάς. Δοκιμάστε και τις σπιτικές πίτες τους.