Μετά την πρεμιέρα του Halo για το Paramount+ οι προσδοκίες για τους φίλους του πετυχημένου videogame είχαν ανέβει αρκετά καθώς είχε όλα τα φόντα προκειμένου να εξελιχθεί σε μια αρκετά καλή Sci-fi περιπέτεια. Σίγουρα κάποιες αστοχίες υπάρχουν αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε αρκετά θετικό καθόλη την διάρκεια της σεζόν.

Ακολουθεί το review της σειράς από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Το Halo μας μεταφέρει σε μια εμπόλεμη ζώνη και μια μιλιταριστική πραγματικότητα κάπου στο μέλλον που η επίσημη άμυνα της ανθρωπότητας είναι το UNSC απέναντι στο Covenant μια εξωγήινη φυλή.

Το δυνατότερο χαρτί των ανθρώπων είναι οι Spartans, υπέρ στρατιώτες με εξαιρετική δύναμη και δεξιότητες που μπορούν να κατατροπώσουν στρατιές μόνοι τους στο πεδίο της μάχης. Βασικός μας ήρωας είναι ένας από τους Spartans ο Master Chief όπου μετά την επαφή του με ένα αρχαίο κειμήλιο αρχίζει να έχει αναμνήσεις για το παρελθόν του που μέχρι τότε αγνοούσε. Όλο αυτό θα οδηγήσει σε μια εξερεύνηση για το τι πραγματικά είναι το project Spartans που θα φέρει σιγά σιγά σκοτεινές αποκαλύψεις στην επιφάνεια.

Αυτό στα μάτια του UNSC φαίνεται ως δυσλειτουργία στο υπέρ όπλο τους και κάπως έτσι στο προσκήνιο μπαίνει η Cortana. Μια τεχνική νοημοσύνη ικανή να ελέγξει τον Master Chief και να τον απενεργοποιήσει αν χρειαστεί, η Cortana λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας αλλά και ως βοηθός του Master Chief καθώς η πανέξυπνες τεχνικές της μπορούν να τον βοηθήσουν στις μάχες του. Έχει ενδιαφέρον το πώς εξελίσσεται η σχέση των δύο κατά την διάρκεια των 9 πρώτων επεισοδίων.

Πίσω από όλα φαίνεται να είναι η Dr. Catherine Halsey μία αρκετά φιλική εκ πρώτης όψεως γυναίκα αλλά με πολλά κρυφά σχέδια, με μεγαλομανία στο όνομα της επιστήμης αλλά και έντονη αίσθηση του γενικού καλού χωρίς να υπολογίζει το κόστος και το τίμημα. Καθώς η σεζόν προχωρά όλο και περισσότερα έρχονται στην επιφάνεια για τους Spartans αλλά και το μέχρι που μπορεί να φτάσει η Halsey που ακροβατεί στο σχοινί ανάμεσα σε villain και anti-hero.

Φυσικά στην διάρκεια της σεζόν ο πόλεμος με το Covenant υποβόσκει ενώ διάφορα άλλα μικρά stories ξεπηδούν. Ένα από αυτά είναι της Kwan Ha όπου μετά την πρεμιέρα της σειράς χαράζει δικιά της πορεία και μας ταξιδεύει σε μια άλλη μεριά του Halo ανακαλύπτοντας δικά της πράγματα και έρχεται αντιμέτωπη με δικούς της εχθρούς και δαίμονες.

Το μεγαλύτερο χτύπημα που δέχτηκε η σειρά είναι αυτή από τους Fans του Franchise από τα παιχνίδια του Halo, όπου η σειρά δεν τους ήταν ιδιαίτερα εύπεπτη εξαιτίας των πολλών αλλαγών που παρουσιάζει.

Η σειρά έχει κι άλλες αδυναμίες. Το σενάριο δεν μπορεί κανείς να πει πως είναι πρωτότυπο, ωστόσο με τις απαραίτητες ανατροπές και ίντριγκα καταφέρνει να σε κρατήσει και ας καταλαβαίνεις λίγο που το πάει. Σίγουρα υπάρχουν κάποια κενά στην ιστορία ναι μεν μας βάζει στην μέση ενός πολέμου αλλά ταυτόχρονα δεν μας δίνει πολλές πληροφορίες για το πώς φτάσαμε εκεί.

Μια άλλη αστοχία της σειράς είναι ότι γίνεται λίγο πιο δραματική από όσο αρμόζει στο ύφος της και μερικές φορές ξεχνάει την δράση που έχει να προσφέρει στην οποία κάνει εξαιρετική δουλειά από όλες τις απόψεις. Είναι από τις σειρές που οι σκηνές δράσης σε μαγνητίζουν οπτικά, χορογραφικα και σε βάζουν μέσα στην σειρά για τα καλά κάνοντας σε να το ζήσεις. Μια άλλη αδυναμία της σειράς είναι οι χαρακτήρες τους οποίους ίσως χειρίζεται λάθος. Αναφορικά σχεδόν κανείς δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει από τους δευτερεύοντες “παίχτες” με μοναδική ίσως εξαίρεση την Kai της Kate Kennedy που έλαβε αρκετά θετικά σχόλια απο το κοινό.

Ανεβαίνοντας ιεραρχικά στο Cast τα πράγματα είναι καλύτερα με τον Pablo Schreiber να κάνει πολύ καλή δουλειά ως Master Chief αλλά και την Natascha McElhone να ξεχωρίζει ως Catherine Halsey δίνοντας στην σειρά ίντριγκα και ενδιαφέρον για ότι θα ακολουθήσει. Από την άλλη η συμμετοχή της Yerin Ha ως Kwan Ha αλλά και το στορυ της είναι απογοητευτικά σπαταλώντας από την σειρά πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο.

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε πως η σειρά έχει δουλευτεί εξαιρετικά στο σκηνοθετικό επίπεδο και τα εφέ της. Οι μάχες είναι αρκετά ρεαλιστικές και πολλές φορές θυμίζουν τα παιχνίδια, τα διαστημικά πλάνα φοβερά και κλέβουν τις εντυπώσεις ενώ τα εφέ τους και τα CGI αγγίζουν αυτά των ταινιών συμπληρώνοντας έτσι ένα συνολικά καλό οπτικό αποτέλεσμα που σου μένει.Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στις υπόλοιπες τεχνικές πινελιές με τις στολές να τραβούν τα βλέμματα και να φαίνονται ρεαλιστικές!

Η 1η σεζόν του Halo μπορεί να έλαβε ανάμεικτες κριτικές αλλά σίγουρα αξίζει τον χρόνο σας αν είστε Fan του είδους. Αν πάλι λατρεύετε τα παιχνίδια, θα πρέπει να το δείτε ως κάτι διαφορετικό από αυτά.

Η 1η σεζόν αποτελείται από 9 επεισόδια των 50 λεπτών ενώ πριν καν κάνει πρεμιέρα είχε ανανεωθεί για 2η σεζόν. Το Halo είναι διαθέσιμο στην χώρα μας και στη Cosmote TV.