Λίγες ώρες απομένουν για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 και το «Die Together» της Αμάντα Γεωργιάδη θα είναι το 17ο τραγούδι που θα ακουστεί στον διαγωνισμό τραγουδιού που θα προβληθεί σήμερα Σάββατο (14/5, 22:00).

Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εντυπωσίασε και κέρδισε θετικές κριτικές στον πρώτο ημιτελικό την περασμένη Τρίτη (10/5) θα ακολουθήσει αυτή του Βελγίου στο μεγάλο τελικό, ο οποίος θα ανοίξει με το τραγούδι της Τσεχίας.

Το μεγάλο φαβορί της Eurovision 20222 θεωρείται η Ουκρανία, ενώ «ψηλά» αναμένεται να βρεθούν Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία. Από τον τελικό θα απουσιάσει η Κύπρος και η Ανδρομάχη που δεν κατάφεραν να προκριθούν από το β’ ημιτελικό που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (12/5) παρόλο που εντυπωσίασε το κοινό στην αρένα με το «Ela».

Το «Die Together» φέρεται να έχει… σίγουρη θέση στην πρώτη 10άδα του διαγωνισμού.

Το απόλυτο φαβορί της φετινής Eurovision πιστεύεται πως είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας. Με το τραγούδι «Stafania», οι Kalush Orchestra, ανέβηκαν στην σκηνή του Pala Olimpico κατευθείαν από τα μέτωπα του πολέμου. Τα στοιχήματα δείχνουν πως η συμμετοχή της Ουκρανίας βρίσκεται στην πρώτη θέση της φετινής Eurovision. Όμως, φαίνεται πως Ρώσοι χάκερς έχουν διαφορετική άποψη για την συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Ρώσοι χάκερς, υποστηρικτές του Πούτιν, δεν θέλουν να κερδίσει η Ουκρανία τη φετινή Eurovision και σκοπεύουν να σαμποτάρουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας υπέρ της χώρας.

«Οι Eurofans δε θέλουν ο διαγωνισμός να πολιτικοποιηθεί. Θεωρούν ότι αν βγει πρώτο το τραγούδι της Ουκρανίας ο διαγωνισμός θα χάσει κάτι από την αίγλη του», ανέφερε ο Τάκης Φωτίου, παραγωγός του eurofansradio.com, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

«Αν βγει πρώτη η Ουκρανία, ο διαγωνισμός θα γίνει ή στη Σουηδία ή στη Μεγάλη Βρετανία», εξήγησε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Κύπρου από τον τελικό, ο Τάκης Φωτίου είπε ότι «Η Ανδρομάχη για την Κύπρο ήταν υπέροχη, η παρουσία της ήταν καταπληκτική, αλλά δεν κατάφερε να αγγίξει το κοινό. Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν πολύ δύσκολος, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός».

Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision

Εκτός από την Ελλάδα, το Σάββατο στον τελικό θα διαγωνιστούν άλλες 24 χώρες. Η τελική 25άδα είναι η εξής: Ελλάδα, Αρμενία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ισλανδία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστραλία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Τσεχία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.