Ανακοινώθηκε το όνομα της τραγουδίστριας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision 2022. Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε την Τετάρτη, 9 Μαρτίου, ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, από την τραγουδίστρια Ανδρομάχη Δημητροπούλου.

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Ela». Ανακοίνωση για την συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό έκανε και Eurovision, με μία ανάρτηση στο επίσημο προφίλ του διαγωνισμού τραγουδιού στο Twitter.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Eurovision

Η τραγουδίστρια που είναι στην Panik Records, θα ερμηνεύσει το ”Ela”, ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε από μια ομάδα παγκοσμίως διακεκριμένων συνθετών με επικεφαλής τον Alex Papaconstantinou και συμμετέχουν: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργος Παπαδόπουλος, Robert. Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η σκηνοθεσία έχει ανατεθεί στους διεθνούς φήμης καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η Κύπρος στη Eurovision

Η Κύπρος συμμετείχε στη Eurovision για πρώτη φορά το 1981. Στην ελληνική μυθολογία, το νησί είναι η γενέτειρα της αρχαίας θεάς του έρωτα, της Αφροδίτης, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την τάση τους για μια παθιασμένη συμμετοχή στη Eurovision.

Από το 2021, η Κύπρος κατέχει το αξιοζήλευτο ρεκόρ για τις περισσότερες φορές που συμμετέχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision χωρίς νίκη. Η καλύτερη συμμετοχή για τη χώρα ήταν το 2018, όταν η Ελένη Φουρέιρα τερμάτισε δεύτερη με το εμβληματικό «Fuego».