Η έλευση του Μαρτίου σήμανε και την άφιξη της άνοιξης και τα στέκια σε πεζόδρομους και πλατείες αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για μια ανεπιτήδευτη και χαλαρή έξοδο για τα πρώτα ανοιξιάτικα καφεδάκια. Ακόμη κι αν η θερμοκρασία είναι σχετικά χαμηλή!

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό cafe- μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Odori Vermouteria Di Atene

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις από την ιταλική κουζίνα. Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Saorsa

Στην ανανεωμένη Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa (Γιατράκου 2) είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή. Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του. Η εξαιρετική αισθητική του χώρου και τα προσεγμένα cocktails θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε αγαπημένο στέκι.

Raraou

Στη συμβολή της Βαλτετσίου με την Εμμανουήλ Μπενάκη, το Raraou είναι ένα υπέροχο μπιστρό, που σίγουρα θα αποτελέσει αγαπημένη επιλογή της παρέας στα Εξάρχεια. Από το πρωί για χαλαρό καφέ και διάβασμα, το μεσημέρι συνεχίζει με τσιπουροκαταστάσεις και πιο μοντέρνα ελληνικά πιάτα, όπως ο μουσακάς με μπεσαμέλ καρότου. Οι γευστικές του προτάσεις συνδυάζονται τέλεια με τα επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα, καθώς και με τα πολλά υποσχόμενα cocktails του.

Kuko’s The Bar

Στεγάζεται σε ένα υπέροχo ανακαινισμένο νεοκλασικό και αποτελεί ιδανικό meeting point στην καρδιά της πόλης, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 4), για κάθε στιγμή και διάθεση. Το περιβάλλον και η κουζίνα ενισχύουν την ιταλική αισθητική που συνδυάζεται όμορφα με τον παριζιάνικο ρομαντισμό, τα οποία ενισχύονται και από μία προσεκτικά επιλεγμένη κάβα, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Όλα αυτά ενώνονται υπό το άρωμα του καφέ που είναι διάχυτο σε κάθε γωνιά του μαγαζιού.