Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια απουσίας, η κυκλοφορία του άλμπουμ Third των Portishead το 2008, ήταν – αν μη τι άλλο – μια ευχάριστη έκπληξη για τους fans της μπάντας. Σήμερα, οι Μπριστολέζοι δείχνουν ότι στα άμεσα σχέδιά τους είναι και η ηχογράφηση ενός νέου άλμπουμ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κιθαρίστα Adrian Utley στο ραδιόφωνο του BBC 6, ο οποίος αποκάλυψε ότι σύντομα οι Portishead θα ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω στο τέταρτο άλμπουμ τους.

«Ο καθένας μας έχει κάποια projects τα οποία τρέχουν, αλλά σύντομα θα ολοκληρωθούν και τότε θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε να γράφουμε. Στην αρχή ξεχωριστά και μετά όλοι μαζί, σε μια διαδικασία η οποία είναι στ’ αλήθεια ιδιαίτερα συναρπαστική. Σκοπεύουμε να εξαφανιστούμε μέσα σε κάποιο studio για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, πράγμα που μερικές φορές έχει και κάποιες σκοτεινές πτυχές, αλλά είναι απαραίτητο για την όλη εξέλιξη του δίσκου. Αυτό που θα επηρεάσει αρκετά τον ήχο μας στο επόμενο album, είναι το στοιχείο της φρεσκάδας και των live ηχογραφήσεων», λέει ο Utley o οποίος δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την επόμενη δισκογραφική δουλειά της μπάντας, αλλά προειδοποιεί τους fans να μην περιμένουν άμεσα κάποιο απότέλεσμα αφού το project βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Επιπλέον οι Portishead, επιβεβαίωσαν πρόσφατα τα σχέδια που έχουν σχετικά με την διήμερη διοργάνωση του All Tomorrow’s Parties τον Ιούλιο του 2011 στο Alexandra Palace στο Λονδίνο. Στο event η μπάντα θα εμφανιστεί μαζί με τους Books, Beak>, MF DOOM, Grinderman, Beach House, Liars, Swans και τους Company Flow, οι οποίοι θα εμφανιστούν με το αυθεντικό line – up για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Πηγή: avopolis.gr