Στα Όσκαρ 2022 οι ανατροπές έχουν ήδη ξεκινήσει και μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, νέες εκπλήξεις βγαίνουν στη δημοσιότητα. Αυτή την φορά ένας ηθοποιός κατέρριψε ένα απίστευτο ρεκόρ, που κατείχαν μέχρι στιγμής οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Συγκεκριμένα, ο Σερ Κένεθ Μπράνα είναι υποψήφιος σε 7 διαφορετικές κατηγορίες, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ υποψηφιοτήτων σε έξι ξεχωριστές κατηγορίες μοιράζονταν οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Έτσι, για το έργο του στην ημι-αυτοβιογραφική ταινία «Belfast» είναι υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ σε τρεις κατηγορίες. Εκτός από την κατηγορία Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, στις δύο άλλες Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι υποψήφιος πρώτη φορά.

Πλέον, οι υποψηφιότητες του ανέρχονται σε επτά κατηγορίες, όμως δεν έχει κερδίσει ποτέ Όσκαρ.

Σημειώνεται, ότι όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κένεθ Μπράνα κέρδισε τις πρώτες του υποψηφιότητες Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Ηθοποιού με τη μεταφορά του έργου του Σαίξπηρ «Henry V» (Ερρίκος ο 5ος) το 1989. Το 1992 διασκεύασε τον έργο «Swan Song» (Κύκνειο Άσμα), το οποίο του χάρισε υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερη Live Action Ταινία Μικρού Μήκους.

Η ταινία «Hamlet» ( Άμλετ) του 1996 τον έβαλε στην κούρσα για το Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο και το 2011 επέστρεψε στο κυνήγι του τροπαίου του Β’ Ανδρικού Ρόλου με το «My Week with Marilyn».