Εκπλήξεις επιφυλάσσουν τα φετινά Όσκαρ 2022, καθώς το Netflix συμμετέχει ενεργά αυτή την φορά και χωρίς αντιδράσεις, ενώ δύο ζευγάρια θα διεκδικήσουν μαζί τα χρυσά αγαλματίδια.

Πρόκειται για τους Χαβιέ Μπαρδέμ – Πενέλοπε Κρουζ και Κίρστεν Ντανστ – Τζέσι Πλέμονς.

Το πρώτο ζευγάρι, που είναι παντρεμένοι από το 2010, είναι υποψήφιοι αντίστοιχα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και τον Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Επίσης, το δεύτερο ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε 2017, είναι υποψήφιο στις κατηγορίες Β’ Γυναικείου Ρόλου και Β’ Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα και οι δύο για την ταινία «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον.

Μάλιστα, η Κίρστεν Ντανστ δήλωσε στο Variety ότι έπρεπε εκείνη να ενημερώσει τον σύντροφό της για την είδηση ότι και οι δύο είναι υποψήφιοι, καθώς εκείνος εργαζόταν, όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες.

«Πήρα τηλέφωνο τον Τζέσι και ήμουν η πρώτη που του το είπα και ήταν λίγο σοκαρισμένος» ανέφερε η ηθοποιός. «Εννοώ, είναι τόσο τρελό να είμαστε ζευγάρι και να έχουμε τις πρώτες μας υποψηφιότητες μαζί. Είναι σαν παραμύθι. Ξέρετε τι εννοώ; Είναι τόσο περίεργο. Είναι καταπληκτικό», είπε χαρακτηριστικά.