Όσοι έκαναν βόλτα στο πάρκο της Ουάσινγκτον Σκουέαρ της Νέας Υόρκης δεν ήξεραν πως τους περίμενε μια μοναδική έκπληξη, όταν άκουσαν ένα συγκρότημα να τραγουδά τραγούδια από δημοφιλή μιούζικαλ. Ωστόσο, η φωνή έμοιαζε πολύ γνώριμη. Πλησιάζοντας προς την πηγή του ήχου οι περαστικοί έμειναν άναυδοι με το θέαμα. Μπροστά τους βρισκόταν ο ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ.

Ο διάσημος κωμικός τραγούδησε σε μικρή υπαίθρια συναυλία στο πάρκο δημοφιλή τραγούδια από επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ, όπως το West Side Story και το Porgy and Bess, την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως, η συναυλία ολοκληρώθηκε γρήγορα μιας και ο ίδιος ο Μάρεϊ είπε στο κοινό που συγκεντρώθηκε: «Οι αστυνομικοί λένε πως πρέπει να κλείσουμε τα μικρόφωνά μας. Ελάτε να διαλύσουμε αυτό το μέρος!».

Πλάνα της συναυλίας κοινοποιήθηκαν από τον δημιουργό ντοκιμαντέρ, Νίκολας Χέλερ, ο οποίος κατέγραψε το φωνητικό στιλ του Μάρεϊ, τον οποίο συνόδευαν ο τσελίστας Γιαν Βόγκλερ, η βιολονίστρια Μίρα Γουάνγκ και η πιανίστα Βανέσα Πέρεζ, σύμφωνα με το περιοδικό People.

Στα στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο Instagram και σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δκτύωσης o Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός τραγουδά το «It Ain’t Necessarily So» από το μιούζικαλ Porgy and Bess και τα «America» και «I Feel Pretty» από το West Side Story. Επίσης, προχώρησε στην ανάγνωση του ποιήματος «Dog» του Λόρενς Φερλινγκέτι.

Ο Μπιλ Μάρεϊ είναι γνωστός για τις εμφανίσεις – έκπληξη όπου κι αν πάει. Έχει εμφανιστεί σε γάμους και εργένικο πάρτι, βρέθηκε πίσω από μπαρ για να σερβίρει ποτά και μάλιστα μια φορά συμμετείχε σε έναν αγώνα kickball. Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες για τυχαίες εμφανίσεις του Μάρεϊ και ντοκιμαντέρ βασισμένο σε αυτές με τίτλο «The Bill Murray Stories: Life Lessons Learned from a Mythical Man» γυρίστηκε το 2018.