«Έτσι ξαφνικά όπως έμαθα ότι ήμουν έγκυος, το ίδιο ξαφνικά μου πήραν το παιδί μακριά… Χαρά, προσμονή, πόνος, απόγνωση… Λύτρωση!

Πώς να χωρέσω σε λίγες σελίδες ενός βιβλίου όλα αυτά τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή μου τα τελευταία 3 χρόνια;

Αν με ρωτούσε κάποιος λίγα χρόνια πριν τι θα ακολουθούσε στη ζωή μου λίγα χρόνια μετά δε θα το πίστευα ούτε εγώ η ίδια!

Πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή μιας γυναίκας μέσα σε λίγους μήνες!

Τι μπορεί να επιφυλάσσει για τον καθένα μας η μοίρα…

Μια ξαφνική και απότομη ενηλικίωση σε έναν κόσμο γεμάτο εκπλήξεις. Άλλοτε ευχάριστες άλλοτε δυσάρεστες…».

Με αυτές τις γραμμές η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Αγγελική Μπούτα, αποτυπώνει τα ερωτήματα και τις αιτίες που την οδήγησαν να γράψει το πρώτο της βιβλίο, βασιζόμενη στο βιογραφικό οδοιπορικό των τελευταίων χρόνων.

Τι μπορεί να συμβεί όταν τα απλά όνειρα μιας κοπέλας για οικογένεια μετατρέπονται σε πολύπλοκο εφιάλτη εναντίον όλων όσων δημιούργησε με αγάπη; Πώς γίνεται να αντιμετωπιστούν οι αλλεπάλληλες βολές που δέχεται η ίδια, ο σύντροφος και τα …νεογέννητα δίδυμα παιδιά της από τη ζωή την ίδια, με φόντο μια χώρα που σταθερά καταρρέει;

Πρόκειται για ένα βιβλίο θεμελιωμένο με τις ευαισθησίες μιας γυναίκας και χτισμένο με την αποφασιστικότητα της νέας μαμάς, που η τύχη της σήκωσε από τη μια στιγμή στην άλλη τοίχους και αδιέξοδα. Ένα βιβλίο που με αυτοσαρκασμό, χιούμορ και ευαισθησία ξεδιπλώνει την ψυχολογία μιας γυναίκας στα… δύσκολα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αγγελική Μπούτα γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1976. Έχει σπουδάσει πληροφορική και τέχνη των πολυμέσων, παρόλα αυτά η εργασία της ήταν κυρίως σε λογιστήρια επιχειρήσεων. Συνδυάζει το τεχνοκρατικό στοιχείο μέσα της με αυτό της λογοτεχνικής ευαισθησίας.

Έχει μεγαλώσει στον Πειραιά και είναι μια αυθεντική ροκ ψυχή, ένας άνθρωπος που λατρεύει τη θάλασσα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη μουσική.

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που γράφει, μια αληθινή ιστορία, επηρεασμένη από γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή της, μέσα από τη δική της προσωπική ματιά.

– Η παρουσίαση του βιβλίου «Κοιτάζοντας μπροστά…» από τις Εκδόσεις Φιλιππότη, θα γίνει στον εναλλακτικό πολυχώρο Pure Bliss Cafe, 24Α (Κλειτίου) στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 20:00.