Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix (πλέον) επέστρεψε για να κλείσει θεαματικά το 2021.Το Cobra Kai που έχει καταφέρει να τραβήξει κοινό εξαιτίας του Karate Kid αλλά και νέους Fans στο franchise επέστρεψε με 10 νέα επεισόδια που αποτελούν το πρώτο δυνατό binge watching της χρονιάς ή το τελευταίο της προηγούμενης ανάλογα πόσο γρήγοροι είστε.

Έχοντας λήξει την προηγούμενη σεζόν σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο η 4η σεζόν ξεκινά με πολλά μέτωπα ανοιχτά. Miyagi-Do και Eagle Fang πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να κερδίσουν του τουρνουά και να καταφέρουν να λήξουν την παράνοια του Kreese και του Cobra Kai. Με τους LaRusso και Lawrence να συμμαχούν ο Kreese θα ζητήσει την βοήθεια ενός εμβληματικού χαρακτήρα του Karate Kid και τα ήδη ταραγμένα νερά θα φουσκώσουν ακόμη παραπάνω όταν ο Terry Silver μπει στην έχθρα των dojos.

Μεγάλο μέρος της 4ης σεζόν αναλώνεται στην προετοιμασία για το All Valley αλλά και στην προσπάθεια των LaRusso και Lawrence να συμμαχήσουν. Οι δύο χαρακτήρες προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τους μαθητές τους αλλά παράλληλα οι ιδεολογίες τους είναι τόσο αντίθετες που η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες εντάσεις αλλά και ένα είδος μπερδεματος στους μαθητές που προσπαθούν να βρουν το δικό τους μαχητικό τρόπο. Φυσικά οι προσωπικές κόντρες των μαθητών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το προσκήνιο και αυτήν την σεζόν και μάλιστα σε κάποιους δίνεται μια ιδιαίτερη έμφαση.

Άλλες φορές για λόγους εξιλέωσης, στην περίπτωση του Hawk, και άλλες για να γνωρίσουμε καλύτερα την άλλη όψη του νομίσματος, ένα καλό παράδειγμα εδώ είναι η Tory που έχει ένα πραγματικά καλό storyline αυτήν την σεζόν. Όλα αυτά οδηγούν στο «φινάλε» και το πολυαναμενόμενο All Valley που σίγουρα έρχεται για να ανταμείψει τους θεατές και να κλείσει θεαματικά την σεζόν. Παράλληλα όμως η ιστορία γνωρίζουμε πως θα συνεχιστεί οπότε μην περιμένετε ηρεμία στον ορίζοντα.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η 4η σεζόν είχε μερικά πολύ δυνατά χαρτιά στα χέρια της αλλά δεν καταφέρνει να γίνει η καλύτερη σεζόν του Cobra Kai. Βασικός λόγος αυτού είναι το αχρειαστο εφηβικό δράμα αλλά και το πολύ μπρος πίσω στην συμμαχία LaRusso-Lawrence. Οι δύο χαρακτήρες έχουν προϊστορία χρόνων και οι ηθοποιοί φαίνεται πως έχουν μοναδικοί χημεία και καταφέρνουν να κρατήσουν την σειρά. Ωστόσο η 4η σεζόν ένιωσα πως λίγο τους αδίκησε. Η δυσκολία εύρεσης κοινού εδάφους είναι απολύτως λογική και αναμενόμενη, αρχικά είναι κάτι που σου τραβάει το ενδιαφέρον αλλά μετά από ένα σημείο και μερικές αποτυχημένες προσπάθειες αρχίζει να μοιάζει παιδιάστικο και να χάνει την αξία του.

Ένα άλλο αρνητικό είναι ότι αν εξαιρέσουμε τα τελευταία επεισόδια οι μάχες έχουν μειωθεί, σε καμία περίπτωση δεν λέω πως δεν είχαμε σκηνές μαχών στα πρώτα επεισόδια της σεζόν. Το τουρνουά όμως έρχεται να μας ανταμείψει και παρά τα προβλέψιμα ματσαρισματα που μας δίνει μας χαρίζει και μερικές από τις καλύτερες σκηνές πάλης της σειράς. Ο τελικός έχει πραγματική αγωνία και εδώ η σειρά κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Οι χαρακτήρες της σειράς εξακολουθούν να είναι απολαυστικοί και όλοι θυμίζουν ένα Yin-Yang. Άλλες φορές έρχεται στην επιφάνεια ο καλός τους εαυτός και άλλες τα ελάττωμα τους κυριαρχούν. Σημαντική βελτίωση έχουμε και σε ορισμένες ερμηνείες του Cast που σε περασμένες σεζόν καλύτερα ήταν να παίζουν ξύλο παρά τους χαρακτήρες τους.

Η σεζόν εντάσσει και νέους χαρακτήρες τους οποίος σε ορισμένα σημεία χειρίζεται άχαρα και θα πρέπει να περιμένουμε μελλοντικές σεζόν για να λάμψουν. Η σειρά και το Franchise γενικότερα ανέκαθεν παρουσίαζε τον φόβο του Bullying και αυτή η σεζόν κρατά αυτό το χαρακτηριστικό και το παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο.

Η επιστροφή του Thomas Ian Griffith ως Terry Silver είναι απλά μοναδική, από την ερμηνεία του μέχρι και την εισαγωγή του αλλά και την μουσική επένδυση που δέχονται οι σκηνές γεμάτες κακία που βγάζει. Είναι σίγουρα ένας ανισόρροπος χαρακτήρας και η σειρά έχει έναν πραγματικά καλό Villain στα χέρια της.Η προϊστορία του με τον Kreese έδωσε μια υπέροχη δυναμική στην σεζόν που σίγουρα ξεχώρισε.

Η σειρά επιστρέφει και μας χαρίζει 10 απολαυστικά επεισόδια ιδανικά για Binge watching. Σε κάποια σημεία η πλοκή είναι αργή και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προαναφέραμε ωστόσο καταφέρνει να είναι ευχάριστη και να προσφέρει ένα γενικά καλό αποτέλεσμα στο σύνολο της. Το τουρνουά έρχεται να ανταμείψει το κοινό με φανταστικές μάχες και αρκετές ανατροπές που στρώνουν το έδαφος για την 5η σεζόν η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι η τελευταία σεζόν της σειράς και τα γυρίσματα της έχουν ολοκληρωθεί πριν κάνει πρεμιέρα η 4η σεζον.Η συνέχεια προβλέπεται δυνατή και οι συνδέσεις με το παρελθόν και το Karate Kid δεν έχουν τελειώσει!