Ο Άρης Σερβετάλης αποχώρησε από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» μετά την απόφαση της κυβέρνησης οι κλειστοί χώροι να απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες. Ο αντικαταστάτης του ηθοποιού, βρέθηκε στο πρόσωπο του Αιμίλιου Σταματάκη. Στις 16 Δεκεμβρίου, η παράσταση του θεάτρου Κιβωτός έκανε για δεύτερη φορά πρεμιέρα με τον Αιμιλιανό Σταματάκη στο ρόλο του Μπερανζέ.

Ο ηθοποιός, έκανε ποδαρικό στην εκπομπή «Κυψέλη» της ΕΡΤ 2 κι αναφέρθηκε στο χρονικό της αντικατάστασης και εξομολογήθηκε τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε αυτόν τον ρόλο.

«Κάποια στιγμή με πήρε ο Γιάννης Κακλέας τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να συναντηθούμε. Με τον Γιάννη συνεργαζόμαστε καιρό και είχαν όλοι την έγνοια του τι θα συμβεί. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο, αλλά μετά το φαντάστηκα και είπα κάτσε να δω τι χρειάζεται. Μετά πήγα από το σπίτι του και συζητήσαμε πώς μπορεί να γίνει αυτό και αν είναι εφικτό. Ξέραμε εξ αρχής ότι είναι ένα εγχείρημα περίεργο για πολλούς λόγους και ότι αρχικά θα είναι δύσκολη προσαρμογή.

Έκανα μόνο 10 πρόβες για να αφομοιωθεί ο ρόλος. Έχουν υπάρξει δύσκολες συνθήκες στο παρελθόν, αλλά αυτή ήταν η πιο ακραία. Όπως είπα και πριν έχουμε δουλέψει αρκετά με τον Γιάννη, έχουμε δημιουργήσει μια κοινή γλώσσα, μπορούμε κατευθείαν να συνεννοηθούμε περισσότερες φορές με τα μάτια παρά με τα λόγια και αυτό είναι κάτι πολύ ουσιαστικό για να μπορέσουν να κινηθούν τα πράγματα και γρήγορα αλλά και με εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη είναι μια λέξη πολύ ουσιαστική για αυτό που κάνουμε. Δέχτηκα γιατί υπήρχε ένα κενό στις δουλειές μου και είπα γιατί “όχι”».

«Είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας, πιστεύω σ΄ αυτήν»

«Νομίζω ότι είμαι ένας απλός και καθημερινός άνθρωπος και δεν έχω πάρει τις αποφάσεις μου σε σχέση σε αυτό. Είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας, πιστεύω σ΄ αυτήν, ότι ζούμε στο 2021. Πιστεύω σε μια δύναμη ανώτερη στο σύμπαν αλλά δεν είναι καθορισμένο στο μυαλό μου για να εκφραστεί μέσα από μια ορισμένη θρησκεία», είπε ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Ρινόκερος».