Σχεδόν 2 χρόνια πέρασαν αλλά το Witcher επιτέλους επέστρεψε για την 2η σεζόν του. Το επιτυχημένο εγχείρημα του Netflix που είχε προκαλέσει τεράστιο ντόρο το 2019 και συζητήθηκε παραπάνω από πολύ μας φέρνει 8 νέα επεισόδια που τόσο καιρό περιμέναμε.

Ακολουθεί το review της σειράς φαντασίας από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Η παραγωγή της 2ης σεζόν της σειράς πέρασε τα πάνδεινα, μια η πανδημία μια ο τραυματισμός του Henry Cavill φαίνεται ότι ταλαιπώρησαν αρκετά το Cast και τους δημιουργούς οι οποίοι όμως κατάφεραν να δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα στο κοινό και στους φανς του φανταστικού.

Η 2η σεζόν βαδίζει πλέον σε πιο ομαλά μονοπάτια έχοντας ένα κοινό timeline. Σίγουρα αυτό είναι καλό γιατί πολλοί είχαν μπερδευτεί. Συνεχίζουμε λοιπόν εκεί που είχαν μείνει τα πράγματα, ο Geralt πλέον ενωμένος με την “θετή” του κόρη προσπαθούν να βρουν την Yennefer μετά την μάχη του Sodden του φινάλε της 1ης σεζόν. Η μαγεία έχει πάντα το τίμημα της και αυτό φαίνεται να πληρώνει η Yen στην 2η σεζόν. Ψάχνοντας για καταφύγιο θα γίνει το αναπόφευκτο και ο Geralt με την Ciri θα καταλήξουν στο Kaer Morhen. Το σπιτικό των Witchers όπου εκεί θα γνωρίσουμε αυτήν την μερίδα “ανθρώπων” και την ηγετική τους φιγούρα τον Vesemir.

Το Kaer Morhen θα είναι μια από τις βασικές τοποθεσίες της σεζόν καθώς η ιστορία εστιάζει στην εκπαίδευση της Ciri που γίνεται εκεί αλλά και στον τρόπο ζωής των Witchers. Στο προσκήνιο φυσικά είναι και οι δολοπλοκίες με τις πολιτικές διαμάχες του βορρά και του νότου να συνεχίζονται. Η 2η σεζόν φέρνει αλλαγές στις σχέσεις ανθρώπων και ξωτικών και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην συνέχεια.Τον σημαντικότερο ρόλο όμως από όλα παίζει ο Geralt που πλέον πρέπει να γίνει πατρική φιγούρα για την Ciri η οποία ανακαλύπτει τον εαυτό της και τις δυνάμεις της που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Η σχέση τους και το δέσιμο τους είναι μοναδικό και έγινε πραγματικά καλή δουλειά σε αυτό.

Η 2η σεζόν του The Witcher σίγουρα άξιζε την αναμονή της. Η σειρά βελτιώθηκε σχεδόν σε όλα αλλά μερικά προβλήματα εξακολουθούν να εντοπίζονται. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που διόρθωσαν ήταν το μπρος πίσω στον χρόνο καθώς στην προηγούμενη σεζόν έβαζαν τον θεατή να φανταστεί σε ποια χρονική στιγμή βρίσκεται χωρίς πολλά στοιχεία. Η ένσταση μου ήταν στην πλοκή καθώς προσωπικά αισθάνθηκα πως έμεινε κάπως στάσιμη και στην ουσία μας έκανε μια τεράστια εισαγωγή για την 3η σεζόν. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως δεν ειπώθηκε μια ωραία ιστορία αλλά νομίζω θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πράγματα.

Βέβαια αυτά τα 8 επεισόδια έδωσαν τεράστιο βάρος στους ήρωες μας που προσωπικά λατρεύω. Διόρθωσαν κατά πολύ την Ciri η οποία πήρε τρομερή ανάπτυξη και η σχέση της με τον Geralt ήταν απλά απολαυστική. Πλέον έχουμε χαρακτήρες που ξέρουμε τα κίνητρά τους και τα θέλω τους και είναι πραγματικά σημαντικό που η σειρά κατάφερε να τους βάλει σε νέα μονοπάτια με νέα ηθικά διλληματα και μη. Η σεζόν εστιάζει στο πεπρωμένο δηλαδή αυτό που τους φέρνει όλους κοντά και τους δένει και είναι πραγματικά όμορφο.

Οι νέοι χαρακτήρες είναι το αλλατοπιπερο της σεζόν καθώς οι προσθήκες των Vesemir και των υπολοίπων Witchers φέρνουν νέα στοιχεία στην επιφάνεια αλλά και την όλη στάση των κεντρικών μας ηρώων. Τα εφέ ήταν επίσης βελτιωμένα και τα τέρατα που είδαμε πολύ πιο καλοφτιαγμένα. Βέβαια εδώ ένιωσα πως ενώ τα τέρατα ήταν πιο “ωραία” οπτικά ο τηλεοπτικός τους χρόνος μίκρυνε. Ένας σύντομος αποκεφαλισμός λύνει τις περισσότερες μάχες με τέρατα και εδώ η σειρά σίγουρα υστερεί σε σχέση με την 1η σεζόν.

Ο Henry Cavill είναι γεννημένος για τον ρόλο του Geralt και η Anya Chalotra ως Yennefer τον πλαισιώνει φανταστικά. Η αποκάλυψη όμως της σεζόν ήταν η Freya Allen που έδωσε το κάτι παραπάνω στην νέα σεζόν ως Ciri. Μπορεί να πει κανείς πως δικαιωματικά αυτή η σεζόν της ανήκει. Η Μουσική επένδυση της σειράς ήταν ένα από τα δυνατά της σημεία και αυτό παραμένει ως έχει μην περιμένετε όμως κάποιο τρομερό κομμάτι όπως το “Toss a Coin to your Witcher” καθώς ο αγαπημένος μας βάρδος Jaskier έχει λίγο πιο σοβαρό ρόλο σε αυτήν την σεζόν.

Με λίγη μάχη και αρκετή ιστορία το The Witcher αξιοποιεί την 2η σεζόν του για να μεγαλώσει τους χαρακτήρες του. Κάπου κερδίζει κάπου χάνει αλλά σίγουρα παραμένει μια από τις καλύτερες σειρές φαντασίας του Netflix. Έξυπνα στήνει το έδαφος για την επόμενη σεζόν που προβλέπεται πραγματικά δυνατή μετά από τα γεγονότα του φινάλε της 2ης.

Δείτε το τρέιλερ