Η πρώτη φωτογραφία της Χέλεν Μίρεν στο σετ της βιογραφικής ταινίας που γυρίζει για την Γκόλντα Μέιρ με τίτλο «Golda» βγήκε στη δημοσιότητα. H Βρετανίδα ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Όσκαρ για το ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στο φιλμ «The Queen», έχει μεταμορφωθεί για τις ανάγκες του νέου της ρόλου.

Στη φωτογραφία φαίνεται με τα μαλλιά της πιασμένα σε κότσο όπως και η άλλοτε Πρωθυπουργός του Ισραήλ, φορώντας ένα μπλε πουλόβερ και μια γκρίζα φούστα, ενώ κρατάει ένα τσιγάρο κι ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Ο Γκι Νατίβ, ο Ισραηλινός σκηνοθέτης της ταινίας έχει κερδίσει κι αυτός ένα βραβείο Όσκαρ για την ταινία μικρού μήκους «Skin». Στο «Golda», το οποίο γυρίζεται αυτές τις μέρες στο Ισραήλ και σε άλλες τοποθεσίες, συμμετέχουν επίσης η Σίρα Χάας ως η νεαρή Γκόλντα Μέιρ, ενώ στο καστ βρίσκονται ο Ντάβιντ Έλαζαρ και η Καμίλ Κοτέν στους ρόλους των άμεσων συνεργατών της άλλοτε «Σιδηράς Κυρίας» του Ισραήλ.

Η συμμετοχή της Χέλεν Μίρεν στο πρότζεκτ και η αφοσίωσή της στο να παρουσιάζει πιστά τους χαρακτήρες ιδίως σε σενάρια που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα, το έχει κάνει ένα από τα πολυαναμενόμενα φιλμ που θα προβληθούν τους επόμενους μήνες στις αίθουσες ή σε κάποια από τιςOver The Top πλατφόρμες. Επιπλέον, η ιστορία της Γκόλντα Μέιρ ,της πρώτης γυναίκας Πρωθυπουργού του Ισραήλ, η οποία κυβέρνησε σε περιόδους μεγάλων αναταραχών από το 1969 ως το 1974, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου του Yom Kippur, είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Αναφορικά με την πρόκληση του να υποδυθεί την Γκόλντα Μέιρ, η Χέλεν Μίρεν υποστήριξε: «Η Γκόλντα Μέιρ ήταν μια τρομερή, αδιάλλακτη και ισχυρή ηγέτης. Είναι μεγάλη πρόκληση να την υποδύομαι στην ταινία, στην πιο δύσκολη στιγμή της εξαιρετικής ζωής της. Ελπίζω μόνο να τη δικαιώσω!». Από τη μεριά του, ο σκηνοθέτης Γκι Νατίβ, πρόσθεσε: «Ως κάποιος που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Yom Kippur είναι τιμή μου να αφηγηθώ αυτή τη συναρπαστική ιστορία για την πρώτη και μοναδική γυναίκα που κυβέρνησε ποτέ το Ισραήλ».