Ο Νοστράδαμος των κινουμένων σχεδίων το έκανε ξανά. Ή έστω η τέχνη των οπαδών το έκανε. Οι φαν των «Simpsons» επισημαίνουν ακόμη ένα παράδειγμα της περιβόητης προφητικής εκπομπής που προέβλεψε πλήθος γεγονότων χρόνια πριν συμβούν. Αυτή τη φορά φορά η προφητεία αφορά την πρόσφατη τραγωδία του μουσικού φεστιβάλ Astroworld.

Ενώ τα επεισόδια του κινουμένου σχεδίου που προβλήθηκαν προηγουμένως είχαν πιστωθεί ότι περίμεναν τα πάντα, από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τον Ρόι Χορν, να κατασπαράσσεται από μια τίγρη, οι παραλληλισμοί αυτή τη φορά στην πραγματικότητα δεν έχουν να κάνουν με την ίδια τη σειρά, αλλά με την τέχνη των θαυμαστών της.

Ένα κομμάτι ψηφιακής τέχνης εμπνευσμένη από τους «Simpsons» που απεικονίζει τη Λίζα και τον Όμηρο να περπατούν σε ένα τεράστιο κεφάλι παρόμοιο με το εξώφυλλο του άλμπουμ «Astroworld» του ράπερ Travis Scott ​​έκαναν το Twitter να αναφωνίσει: «Οι Simpsons ήξεραν». Η εικόνα, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «The Simpsons» και είναι, στην πραγματικότητα, fan art του 2018, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun.

Οι οπαδοί έψαξαν και βρήκαν και άλλους παραλληλισμούς

Οι θιασώτες της σειράς έχουν βρει κάποιες άλλες παραλληλίσεις στα πλάνα της εκπομπής, συμπεριλαμβανομένου ενός κομματιού στο οποίο η Μαρτζ, κολλημένη στην κίνηση, βλέπει μια πινακίδα που γράφει «Συναυλία Roofi 5 μίλια» και αναφωνεί, «Χα! Για αυτή τη συναυλία έχουν πωληθεί παραπάνω εισιτήρια από όσα πρέπει. Είναι σαν ένας διοργανωτής συναυλιών μουσικής να ενήργησε αδίστακτα».

«Οι Simpsons το έκαναν ξανά #AstroWorld», έγραψε ένας παρατηρητής σε ένα tweet του κλιπ.

Ένας άλλος παραλληλισμός (που έχει γίνει ιδιαίτερα viral σε βίντεο στο TikTok) συμβαίνει σε ένα επεισόδιο του 1992 του «The Simpsons” στο οποίο ο Όμηρος κρατά ένα αντίγραφο της ψεύτικης έκδοσης World Weekly News, συγκρίνοντάς το με την διαφημιστική τέχνη του Scott που πήγε viral μια μέρα πριν από τη μοιραία συναυλία των Astroworld. Το πραγματικό Weekly World News έχει επίσης παρουσιάσει περίφημα ένα ανθρωποειδές πλάσμα που ονομάζεται Bat Boy με το σαγόνι του ανοιχτό.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την εισβολή θεατών στο χώρο της συναυλίας του Travis Scott με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν στο Τέξας στις 5 Νοεμβρίου. Μια μάζα θεατών στο NRG Park του Χιούστον «άρχισαν να συμπιέζονται» στο μπροστινό μέρος της σκηνής γύρω στις 9:15 μ.μ., προκαλώντας ασφυξία των ανθρώπων και με αποτέλεσμα να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Τριακόσιοι άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στο σημείο, μεταξύ των οποίων 11 άτομα με καρδιακή ανακοπή, δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίς το Σάββατο ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Χιούστον, Σάμουελ Πένια.