Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) υποδέχεται 21 νέα μέλη στο πλαίσιο «της συνεχούς δέσμευσής της για διαφορετικότητα και συμπερίληψη».

Ο οργανισμός, ο οποίος απονέμει τις Χρυσές Σφαίρες -Golden Globe Awards, ανακοίνωσε ότι η εισερχόμενη κλάση μελών είναι η μεγαλύτερη και η πιο πολύμορφη στην 78χρονη ιστορία του.

Μεταξύ των νέων μελών, το 48% είναι γυναίκες, το 29% Μαύροι, το 24% Ασιάτες, το 29% Λατινο-Αμερικανοί και το 19% από τη Μέση Ανατολή/Βόρεια Αφρική.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τα νέα μέλη στην οικογένειά μας» δήλωσε η πρόεδρος της HFPA, Χέλεν Χούνε. «Χτίζουμε έναν νέο οργανισμό, έναν οργανισμό που δεν επικεντρώνεται στην εκπλήρωση ποσοστώσεων, αλλά αντίθετα έχει την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη στον πυρήνα του, έχει την ηθική συμπεριφορά ως κανόνα και έχει έγχρωμα άτομα που συμμετέχουν σε κάθε πτυχή της – από την ιδιότητα μέλους έως την εκτελεστική ηγεσία. Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, και το ότι σημειώνουμε τόσο μεγάλη πρόοδο σε έξι μήνες είναι μια απόδειξη της συμμετοχής μας και της αφοσίωσής μας στο να οικοδομήσουμε κάτι καλύτερο» ανέφερε.

Τα νέα μέλη θα έχουν αμέσως δικαίωμα ψήφου

Τα νέα μέλη θα έχουν αμέσως δικαίωμα ψήφου για τις Χρυσές Σφαίρες και θα μπορούν να ενταχθούν αμέσως στις επιτροπές της HFPA.

Έρευνα των Los Angeles Times που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε μαύρος/η μεταξύ των 87 μελών της Ένωσης.

Η σφοδρή κριτική που ακολούθησε ώθησε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC να ακυρώσει τη μετάδοση της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2022.

Τον Μάρτιο, η HFPA ανακοίνωσε σχέδια για σειρά μεταρρυθμίσεων και αλλαγές στο καταστατικό της, μεταξύ άλλων και την ένταξη νέων μελών το 2021 και το 2022.