Μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας είναι αρκετή για να ανακαλύψει κανείς πραγματικούς γευστικούς θησαυρούς. Ταβερνάκια παραδοσιακά και με πολλά χρόνια πορείας στο χώρο, αποτελούν σταθερές αξίες για την κυριακάτικη βόλτα με την παρέα ή την οικογένεια στο κέντρο.

Το στέκι του Ηλία

Στον πεζόδρομο που συνδέει τα Πετράλωνα με το Θησείο, Το στέκι του Ηλία λειτουργεί από το 1981 επί της Θεσσαλονίκης (νο 7), ενώ δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και επί της Επταχάλκου. Στην οικογενειακή ταβέρνα προσέρχονται κυρίως για τα φημισμένα παϊδάκια της, την αρνίσια συκωταριά και τα μπιφτέκια, καθώς και τις φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Νικήτας

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του, ενώ στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.

Δίπορτο

Αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά και αυθεντικά σημεία της πόλης. Το Δίπορτο (Σωκράτους 9 & Θεάτρου), στη Βαρβάκειο Αγορά, είναι μια αστική ταβέρνα που μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή. Η κατηγοριοποιήσή του είναι αδύνατη, γιατί πολύ απλά αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του, αφού βρίσκεται σε υπόγειο και σερβίρει ό,τι έχει μαγειρέψει. Θα έρθετε εδώ για ανεπιτήδευτο σπιτικό φαγητό. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε όσπρια, μαγειρευτά, ψιλό ψαράκι και χύμα κρασί από τα βαρέλια.

Η Κρήτη

Κατά κοινή ομολογία «Η Κρήτη» στη στοά Βερανζέρου στην πλατεία Κάνιγγος, αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μεζεδοπωλεία της κουζίνας της Μεγαλονήσου στο κέντρο της Αθήνας. Κατσικάκι τσιγαριαστό, μαραθόπιτες, χοχλιοί μπουμπουριστοί, ντοματίνια γεμιστά με φέτα, αυγά με στάκα, σφακιανή πίτα κ.α. σας συστήνουν στις καλύτερες γεύσεις της Κρήτης. Αυθεντική, κρητική ρακή ή κρασί από τη Σητεία για συνοδευτικό στα must.