Όταν η Lashana Lynch αποκαλύφθηκε ότι θα ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα Τζέιμς Μποντ, υπήρξε μεγάλη οργή. Όπως σημειώνει το Harper’s Bazaar στο προφίλ της Βρετανίδας ηθοποιού, υπέστη τόσο έντονο μπαράζ ρατσιστικού και σεξιστικού μίσους που η Λιντς αναγκάστηκε να διαγράψει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μην βλέπει κανέναν πέρα από την οικογένειά της για μια εβδομάδα, ενώ όλα θα ηρεμούσαν.

Παρόλο που οι επιθέσεις στην Λιντς ήταν, προφανώς, εντελώς αδικαιολόγητες, αξίζει να σημειωθεί ότι οι θαυμαστές του Τζέιμς Μποντ εξοργίστηκαν εξίσου και με το κάστινγκ του Ντάνιελ Κρεγκ στον εμβληματικό ρόλο του θρυλικού 007 το 2005. Παρά το γεγονός ότι είναι λευκός άντρας, ο Κρεγκ επικρίθηκε επειδή ήταν, όπως το έθεσε ο GQ, «πολύ ήπιος» και «πολύ ξανθός», αναφέρει το tehlist.com. Οι ιστότοποι εμφανίστηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δηλώνοντας παραλλαγές του #notmybond και τα διάφορα ταμπλόιντ, μάλιστα, έγραφαν άρθρα με τίτλους που αποκαλούσαν τον Κρεγκ ως «James Bland». Πώς, όμως, ο Ντάνιελ Κρεγκ κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στο franchise του Τζέιμς Μποντ;

Ο Κρεγκ βέβαια το πήρε πολύ βαριά, αμφισβητώντας ακόμη και τις ικανότητές του να παίξει έναν ρόλο που δίσταζε να αναλάβει. Εκ των υστέρων, όπως όλα δείχνουν ο ηθοποιός κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στο franchise με πολλούς τρόπους.

Εκτός, λοιπόν, ότι πρόκειται για τον πρώτο ξανθό Μποντ, ο Κρεγκ έγραψε ιστορία και με πολλούς άλλους τρόπους. Όπως αναφέρει το thelist.com, είναι ο πρώτος ηθοποιός στην ιστορία του franchise που γεννήθηκε μετά την έναρξή του, ενώ ήταν, επίσης, από τους νεότερους ηθοποιούς την εποχή του κάστινγκ. Ακόμη, ο Κρεγκ είναι ένας από τους πιο κοντούς ερμηνευτές που ανέλαβε το ρόλο, με ύψος 1,78. Ο Σον Κόνερι, για παράδειγμα, ήταν 1,88, ενώ ο Ρότζερ Μουρ 1,86, ο Τιμόθι Ντάλτον 1,87 και ο Πιρς Μπρόσναν 1,86.

Σαφώς, η συγκριτικά «μικροσκοπική» του φιγούρα δεν επηρέασε την ελκυστικότητα του Κρεγκ ως Μποντ, καθώς είναι ο μακροβιότερος Μποντ αυτήν τη στιγμή, παίζοντας τον χαρακτήρα για 15 συνεχόμενα έτη, από το «Casino Royale» το 2006 έως το επερχόμενο «No Time to Die». Ο πλησιέστερος προκάτοχός του είναι ο Μουρ, ο οποίος ενσάρκωσε τον γοητευτικό κατάσκοπο για 12 συνεχόμενα χρόνια.