Ήταν πολυδιαφημισμένο από το Netflix και εμείς φυσικά το περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο λόγος για το Resident Evil: Infinite Darkness/Resident Evil: Αιώνιο Σκοτάδι, που έκανε πρεμιέρα στο streaming δίκτυο με μόλις 4 επεισόδια διάρκειας 25 λεπτών. Η ιστορία της σειράς βασίζεται φυσικά στην ομότιτλη σειρά παιχνιδιών τρόμου της Capcom.

Στην περίπτωση μας, κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Leon, ένας λιγομίλητος αλλά εξαιρετικός στη δουλειά του ειδικός πράκτορας. Μία απρόσμενη διαδικτυακή απόπειρα «κλοπής» ενός αρχείου από τον Λευκό Οίκο, σημάνει συναγερμό στα υψηλότερα κλιμάκια του Προέδρου των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα 3 ειδικοί πράκτορες, μαζί και ο Leon, να κληθούν να βρουν τις απαντήσεις.

Την ίδια ώρα, η Claire, ένα μέλος μιας ΜΚΟ που έχει σπεύσει να βοηθήσει τους κατοίκους μιας-πληγείσας από εμφύλιο πόλεμο-χώρας της Μέσης Ανατολής, ερευνά μία ζωγραφία που αποτυπώνει ένα φρικτό γεγονός. Η σειρά φροντίζει να μας πηγαινοφέρνει από το παρόν στο παρελθόν, παρουσιάζοντας μας μια στρατιωτική αποστολή στην ίδια χώρα, που συνέβει 6 χρόνια πριν.

Όταν οι εξελίξεις προλάβουν και την Claire και τον Leon και η αποκάλυψη των ζόμπι βρίσκεται στο κατώφλι τους, οι δυο τους θα ακολουθήσουν-σε ξεχωριστά μονοπάτια ο καθένας- τα «αποτυπώματα» των γεγονότων. Θα κυνηγήσουν τις απαντήσεις μέχρι τέλους, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς, αυτά που θα μάθουν θα είναι πιο σοκαριστικά απ’ότι περίμεναν.

Στην ιστορία φυσικά θα «μπλεχτούν» και ορισμένοι άλλοι σημαντικοί χαρακτήρες, αλλά για λόγους spoilers δεν μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες αναφορές.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το μεγάλο παράπονο μου (και δικό σας θεωρώ) είναι τα πολύ λίγα επεισόδια και ακόμα παραπάνω, η μικρή διάρκεια τους. Δεν κατάλαβα γιατί συνέβη αυτό, το σίγουρο είναι πως η 1η σεζόν είναι απλά ένα «τυράκι» για τη δεδομένη συνέχεια που θα ακολουθήσει. Αυτό που με «χάλασε» επίσης είναι οι αρκετές αναφορές στα παιχνίδια, κάτι που για κάποιον που δεν έχει τα έχει παίξει, μπερδεύει κάπως. Βέβαια, θα μου πείτε παίξε τα παιχνίδια και δεν θα έχετε άδικο!

Για να τα λέμε όλα όμως, οπτικά η σειρά είναι ένα πραγματικά υπέροχο δημιούργημα, που είναι και αυτό που στο τέλος της μέρας μένει από το Resident Evil: Αιώνιο Σκοτάδι. Το σενάριο είναι ενδιαφέρον, απλά χάνει σε πολλά σημεία του από την ανεπαρκή ανάπτυξη της ιστορίας μέσα από τα 4 επεισόδια.

Γενικότερα, το Resident Evil: Αιώνιο Σκοτάδι είναι απολαυστικό από άποψη ειδικών εφέ/animation, δράσης και τρόμου, όμως η μικρή του «έκταση» δεν του επιτρέπει να φτάσει στο ποιοτικό σημείο που θα μπορούσε.