Η ταινία που χάρισε το δεύτερο Όσκαρ στον Άντονι Χόπκινς, κάνοντάς τον να γράψει ιστορία στο θεσμό -στα 83 του είναι ο μεγαλύτερος νικητής του βραβείου Α’ Ανδρικού ρόλου- κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα. Επίσης, οι φανατικοί της Marvel θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη την πρώτη ταινία αφιερωμένη στη Μαύρη Χήρα των Avengers.

Ο Πατέρας (The Father)

Δράμα, 97΄

Σκηνοθεσία: Φλόριαν Ζέλερ

Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν, Μαρκ Γκάτις, Ιμοτζεν Πουτς, Ρούφους Σίγουελ, Ολίβια Γουίλιαμς

Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Από την άλλη η κόρη του ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Μαύρη Χήρα (Black Widow)

Περιπέτεια, 133΄

Σκηνοθεσία: Κέιτ Σόρτλαντ

Πρωταγωνιστούν: Σκάρλετ Τζοχάνσον, Φλόρενς Πιου, Ρέιτσελ Βάις, Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Ρέι Γουινστόουν, Γουίλιαμ Χαρτ

H Scarlett Johansson έρχεται ως Natasha, ή Black Widow αν προτιμάτε, στο νέο περιπετειώδες θρίλερ των Marvel
Studios. Η Black Widow αποτελεί την πρώτη ταινία της τέταρτης φάσης του Marvel Cinematic Universe. Στην ταινία
εμφανίζεται η Florence Pugh στο ρόλο της Yelena, ο David Harbour ως Alexei (The Red Guardian) και η Rachel Weisz ως Melina.

Ονειρομπελάδες (Dreambuilders)

Animation, 81΄

Σκηνοθεσία: Κιμ Χάγκεν Γιένσεν, Τόνι Ζινκ

Στα ελληνικά ακούγονται οι: Λυδία Τζανουδάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μελίνα Κατσακούλη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Χάρης Φραγκούλης, Βασίλης Μήλιος, Θανάσης Κουρλαμπάς

Η ήσυχη ζωή της 12χρονης Μίνας αναστατώνεται, όταν εμφανίζεται η θετή αδελφή της Τζένη. Η Τζένη είναι ενοχλητική και η Μίνα θέλει να την ξεφορτωθεί! Μία νύχτα, η Μίνα συναντά τους δημιουργούς ονείρων και ανακαλύπτει ότι μπορεί να αλλάξει την Τζένη μέσα από τα όνειρα της. Αλλά αυτή η απόφαση έχει απρόσμενες επιπτώσεις. Οπότε, η Μίνα πρέπει να σώσει την Τζένη και την ίδια της την οικογένεια.

Νίκος Καρούζος: ο δρόμος για το Έαρ

Ντοκιμαντέρ, 101′

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καρπούζης

Πρωταγωνιστούν:  Δημήτρης Καταλειφός

Ένας επίμονος ερευνητής εξετάζει την ταραχώδη ζωή και το ανεξερεύνητο έργο του ποιητή Νίκου Καρούζου. Καταδύεται έτσι σε ένα πλήθος αρχείων, σούπερ 8 φιλμ, ιστορικών γεγονότων, περνάει από τη συννεφιασμένη Αθήνα, το Ναύπλιο, την Κρονστάνδη και τη Στοκχόλμη για να καταλήξει στο «Έαρ», στην «άνοιξη» της ιστορίας
που δεν έχει έρθει ακόμη.

Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ (L’ Année dernière à Marienbad)

Δράμα, μυστηρίου, 90΄

Σκηνοθεσία: Aλέν Ρενέ

Πρωταγωνιστούν: Ντελφίν Σερίγκ, Τζόρτζιο Αλμπερτάτζι, Σασά Πιτοέφ

Ένας ανώνυμος άντρας πολιορκεί μια γοητευτική, αινιγματική γυναίκα μέσα στο λαμπερό σκηνικό ενός αριστοκρατικού ξενοδοχείου στην ευρωπαϊκή παραθεριστική πόλη Μαρίενμπαντ. Ισχυρίζεται ότι είχαν συναντηθεί και φλέρταραν εκεί έναν χρόνο νωρίτερα, και προσπαθεί να την πείσει να φύγει μαζί του, κάτω από το βλέμμα του βλοσυρού συνοδού της. Ενώ η ίδια στην αρχή αρνείται τα πάντα, η σχέση τους ξεδιπλώνεται μέσω θραυσμάτων μνήμης ή φαντασίας που όμως δεν ταιριάζουν ποτέ. 

Κραυγές και Ψίθυροι (Cries and Whispers)

Δράμα, 91΄

Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν: Λιβ Ούλμαν, Ίνγκριντ Τούλιν

Τέλη 19ου αιώνα, δύο αδελφές επιστρέφουν στην πατρική κατοικία για να συμπαρασταθούν στην ανύπαντρη αδελφή τους που αργοπεθαίνει . Στη διάρκεια της παραμονής τους αναβιώνουν διάφορες τραυματικές μνήμες από το παρελθόν, αποκαλύπτοντας τις προβληματικές σχέσεις των τριών αδελφών. Το «Κραυγές και Ψίθυροι» είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι σκιαγράφησης της ανθρώπινης ψυχής, με τα διαχρονικά ερωτήματα πίστης και εξιλέωσης.