Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα μέλη των Gagnamagnid, εκπροσώπων της Ισλανδίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ το Σαββατοκύριακο ακόμα ένα μέλος της αποστολής είχε βρεθεί θετικό.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ogaegreece.com, ο Dadi Freyr και οι Gagnamagnid δεν θα εμφανιστούν ζωντανά στο αποψινό show των Κριτών (Jury Rehearsal) ενώ, θα διαγωνιστούν με βίντεο, στον αυριανό ημιτελικό της Eurovision 2021.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χώρα έχει προ-ηχογραφημένο βίντεο του τραγουδιού της για να παίξει σε περίπτωση μόλυνσης από κορονοϊό.

Ο Rúnar Freyr Gíslason, εκπρόσωπος τύπου της ισλανδικής αποστολής επιβεβαίωσε την είδηση ​​και δήλωσε ότι επελέγη βίντεο από τις πρόβες της περασμένης εβδομάδας για να διαγωνιστεί η Ισλανδία – και όχι το live-on-tape. «Αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα», δήλωσε.

Σε κλάματα ξέσπασε ο Jóhann Sigurdur

Μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Jóhann Sigurdur ανακοίνωσε πως το θετικό κρούσμα κορονοϊού είναι εκείνος.

«Είμαι απογοητευμένος και πάρα πολύ στεναχωρημένος με την εξέλιξη αυτή. Είναι δύσκολο γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Το θέλαμε πάρα πολύ. Θέλουμε να κάνουμε περήφανη την Ισλανδία» ανέφερε μεταξύ άλλων στο βίντεο που δημοσίευσε ενώ ξέσπασε σε κλάματα.

Πηγή φωτογραφίας: EBU / Thomas Hanses