Μετά την επιτυχία του “Έτερος Εγώ” η COSMOTE TV φαίνεται πως ποντάρει αρκετά στην μυθοπλασία, με την νέα της σειρά με τίτλο “42°C” όπου έκανε πρεμιέρα στις 14 Μαΐου. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό ερωτικό θρίλερ όπως μας ενημερώνει η παραγωγή της σειράς με αρκετά γνωστά ονόματα. Το Lordoftheseries.gr είδε την σειρά και μας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του.


Όλα διαδραματίζονται στο νησί της Κέρκυρας όπου μέσα στο σπίτι ζουν και μεγαλώνουν 3 αδερφές – Καίτη, Ελένη, Μαρία- εκ των οποίων οι δυο μαζί με τις οικογένειες τους. Βέβαια δεν φαίνεται σαν μια απλή και ευτυχισμένη οικογένεια αλλά το μυστήριο και τα μυστικά καλά κρατούν. Η σειρά ξεκινάει στο σήμερα και συγκεκριμένα στο μνημόσυνο της Μαρίας που βρέθηκε νεκρή στην θάλασσα μάλλον από πτώση από τον βράχο. Ο θάνατος της δηλώθηκε ως αυτοκτονία αλλά ίσως τα φαινόμενα απαιτούν.

Πίσω στο σήμερα την διαχείριση του σπιτιού όπως πάντα έχει η Καίτη, η μεγάλη και μόνη αδερφή που δeν έχει οικογένεια. Μαζί τους είναι η μία κόρη της Μαρίας η Άννα, που πια έχει μεγαλώσει, και η Λένα η οποία έρχεται στο νησί λόγω του μνημόσυνου. Το κλίμα είναι αρκετά βαρύ στην οικογένεια καθώς δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις όλοι μεταξύ τους.

Μέσα σε όλα αυτά κάποια από τα μέλη της οικογένειες επιθυμούν την πώληση του σπιτιού καθώς βρέθηκε ένας αγοραστής, με την Καίτη και την Άννα να διαφωνούν σε αυτή την σκέψη. Προχωρώντας το επεισόδιο και με μια Άννα που ουσιαστικά πότε δεν ξεπέρασε τον χαμό της μητέρας της και σε συνδυασμό το ότι δεν έφυγε ποτέ από το νησί ψυχολογικά είναι πολύ χαλιά και ασταθής. Την μέρα του μνημόσυνου η Άννα βρίσκεται νεκρή ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε βρεθεί η μητέρα της. Η τοπική αστυνομία αναλαμβάνει να λύσει την υπόθεση. Με πολλές καταθέσεις φαίνεται πως κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό από πίσω χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις αν η Άννα αυτοκτόνησε η δολοφονήθηκε.

Περιμένοντας την νεκροψία προσπαθούν να ετοιμάσουν την κηδεία της Άννας. Αρκετά παράξενη φιγούρα είναι ο σύζυγος της Ελένης ο Μάρκος πράγμα που δεν περνάει απαρατήρητο από την Λένα. Σε μια προσπάθεια να δει αν κρύβει κάτι του κλέβει το κινητό και με την βοήθεια ενός φίλους του αλλά και του ετεροθαλή αδελφού της Νίκο καταφέρνουν να ξεκλειδώσουν το κινητό και να δουν το σοκαριστικό περιεχόμενο.

Πρόκειται για βίντεο και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της Άννας πράγμα που μας έχει δείξει πως τα συγκεκριμένα βίντεο τα κοιτούσε και ο Μάρκος σε ιστοσελίδα γνωριμιών στο ίντερνετ. Βέβαια ο ίδιος τα αρνείται όλα και οι σχέσεις όλων γίνονται ακόμη χειρότερες. Μέσα σε όλο αυτό μια περίεργη ερωτική έλξη υπήρχε και υπάρχει ανάμεσα στα ετεροθαλή αδέλφια Νίκο κ Λένα πράγμα που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Πίσω στην ιστορία μας κατά την διάρκεια της κηδείας ο αστυνομικός παίρνει τα αποτελέσματα της νεκροψίας όπου βρίσκουν DNA στα νύχια της Άννας που προέρχεται από συγγενικό μάλλον πρόσωπο , αλλά και το σοκαριστικό πως η Άννα ήταν μερικών εβδομάδων έγκυος, χωρίς όμως να μπορούν να ξέρουν μέσω του DNA ποιος μπορεί να είναι ο πατέρα. Η αστυνομία ανακοινώνει όσα έχει βρει κ η οικογένεια σοκάρεται και κυρίως ο πατέρας της Άννας που δεν γνώριζε τίποτα. Η Λένα αποκαλύπτει με τον Νίκο τα βίντεο που βρήκαν στο κινητού του Μάρκου με την Άννα και η κατάσταση ξεφεύγει.

Στην συνέχεια και με αρκετά flashback βλέπουμε πως αν και όλα δείχνουν ο Μάρκος να έχει κάποια σχέση με όλα αυτά, φαίνεται πως κάποιος πάει να του φορτώσει οσα έχουν συμβεί με την Άννα και να το ενοχοποιήσει. Κυρίως ύποπτος για αυτό ο άνθρωπος που διακινούσε γυναίκες σε σκάφος που ο Μάρκος επισκεπτόταν συχνά. Στην τελευταία του επίσκεψη και προς μεγάλη του έκπληξη συνάντησε την Άννα όπου και προσπάθησε να την σταματήσει από όλο αυτό, χωρίς όμως επιτυχία. Από ότι φαίνεται ο Μάρκος αγαπούσε πραγματικά την Άννα και ήθελε να την προστατέψει.

Όπως είναι φυσικό με όλα τα στοιχεία εναντίον του μένει μόνος του και από ότι φαίνεται εντελώς άδικα καθώς σιγά σιγά το κουβάρι ξετυλίγεται για το ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες αλλά και ποιος μάλλον είναι ο πατέρας του παιδιού της Άννας. Ο λόγος για τον Σταύρο που άνετα θα μπορούσε να φορτώσει στον Μάρκο τις δικές του παρανομίες. Βέβαια ακόμη δεν φαίνεται αν ο Σταύρος είναι και ο δολοφόνος της Άννας και δύσκολα θα το μάθουμε καθώς βρίσκετε νεκρός στην θάλασσα.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τον αστυνόμο καθώς το πόρισμα του DNA από τα νύχια της Άννας δείχνει καθαρά πως ανήκει στην Λένα. Αμέσως την συλλαμβάνει και όπως σιγά σιγά αποκαλύπτονται πράγματα, φαίνεται πως η Λένα είχε δολοφονήσει την μητέρα της και η Καίτη το είχε αποκρύψει για να την προστατέψει. Ο πατέρας της Λένας και της Άννας, Μιχάλης καταφέρνει και βρίσκει στοιχεία πως η Άννα είχε μπλέξει σε κύκλωμα μαστροπείας και συγκεκριμένα σε ένας σκάφος στο νησί. Με την βοήθεια του αστυνομικού συλλαμβάνουν τους ενόχους που όπως φαίνεται έχουν δυνατές πλάτες και δεν τους αγγίζει κανείς.

Μέσα σε όλο αυτό τον χαμό ξαφνικά εμφανίζεται η Καίτη και αποκαλύπτει στον αστυνόμο όσα έγιναν με την Άννα που τελικά ήταν αυτοκτονία, καθώς και όλα τα μυστικά της οικογένειας που την βάραιναν τόσο καιρό. Η Λένα στο τμήμα μαθαίνει πως αυτός που την ενοχοποίησε για τον φόνο της μητέρας της τότε, ήταν ο Νίκος. Μιλώντας μαζί του και με το μυαλό της σιγά σιγά να ξεθολώνει, θυμάται πως αυτός ήταν που έσπρωξε την μητέρα της τότε. Αποτέλεσμα αυτού είναι να τον σκοτώσει αφού και ο ίδιος κατάλαβε πως όλα είχαν τελειώσει και προσπάθησε να την σκοτώσει.

Άλλη μία Ελληνική παράγωγή που αξίζει την προσοχή μας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η σειρά “42°C” σκηνοθετικά και οπτικά είναι πάρα πολύ καλή με αρκετά όμορφα πλάνα που καταφέρνουν να περάσουν στον θεατή αυτή την αίσθηση της αγωνίας και του μυστηρίου.

Υποκριτικά με τόσους νέους ηθοποιούς σίγουρα ήταν ένα στοίχημα για το αποτέλεσμα που θα έβγαινε. Το αποτέλεσμα αυτό λοιπόν είναι κάπου στην μέση. Σίγουρα υποκριτικά ξεχωρίζει η Κατερίνα Λέχου που υποδύεται την Καίτη καθώς και η Σεμίραμις Αμπατζόγλου που υποδύεται την Άννα και καταφέρνει πιστεύω να περάσει την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν. Ο Χρήστος Λούλης δυστυχώς δεν κατάφερε να με πείσει ως αστυνομικός βρίσκοντας μάλιστα αρκετά “λάθη” σαν τον ρόλο του αστυνομικού. Η σχεδόν πρωταγωνίστρια της σειράς Ναταλία Swift που υποδύεται την Λένα, επίσης κατά την άποψή μου δεν κατάφερε να πείσει ιδιαίτερα με τις υποκριτικές τις ικανότητες. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως βγήκε άσχημο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα ήθελαν το κάτι παραπάνω.

Σεναριακά η σειρά είναι πολύ έξυπνη και πετυχαίνει τον τίτλο του “ψυχολογικού ερωτικού θρίλερ”, θίγοντας και πολλά ζητήματα που σαν Ελληνικό κοινό ίσως να ενοχλούν ή και να είναι σπάνια. Βέβαια και το σενάριο έχει τα προβληματάκια του. Ένα από αυτά ήταν κάποιοι διάλογοι που ίσως ήταν περιττοί, αλλά κυρίως τα πάρα πολλά flashback που υπήρχαν και σε συνδυασμό με την σκηνοθεσία, σίγουρα κάπου μπερδεύουν υπερβολικά τον θεατή. Κατά την γνώμη μας βέβαια αν είστε εντελώς προσηλωμένοι στην σειρά ίσως να μην σας μπερδέψουν τόσο.

Εν κατακλείδι η σειρά “42°C” πετυχαίνει για εμάς το στοίχημα πως και Ελληνικές παραγωγές μπορούν να πετύχουν σειρές με περιεχόμενο θρίλερ, μυστηρίου εκτός των κλασσικών αστυνομικών και δραματικών-σαπουνόπερας. Αν και το τέλος θα σας αφήσει με 1000 ερωτηματικά η άποψή μας είναι πως και βέβαια αξίζει να δείτε το “42°C” γιατί δεν παύει να είναι μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Και θα το ξαναπώ και ας καταντάω κουραστικός, είναι καλό να υποστηρίζουμε τέτοιες Ελληνικές προσπάθειες, άσχετα με το αν μας άρεσε ή όχι, και μην κλείνουμε πόρτες μόνο και μόνο επειδή (δικαίως) έχουμε συνηθίσει οι Ελληνικές σειρές να είναι κάτω του μετρίου.

Δείτε το τρέιλερ