«H δουλειά του καλλιτέχνη είναι να ξυπνάει το πρωί και να… σκάβει το χωράφι. Αν και όταν καρπίσει θα παρουσιάσει το προϊόν του στο κοινό… Όχι κι άλλα “work in progress”» έλεγε μεταξύ πολλών άλλων σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσιάζοντας τη μουσική παράσταση «Όταν έχω εσένα» που φιλοξενείται από αύριο και ως την Κυριακή στο Βασιλικό Θέατρο.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το τι ακριβώς εννοεί με το «work in progress» και ποιοι είναι αυτοί που το παρουσιάζουν, τους… συμπεριέλαβε όλους. Καλλιτέχνες, θεατρανθρώπους, ακόμα και την ίδια την… κυβέρνηση. Το πρόγραμμα το οποίο «παρουσιάζει» όπως είπε, είναι ένα… «work in success progress» («εργασία σε… επιτυχημένη εξέλιξη»).

Μίλησε για την ίδρυση της ομάδας «Σπείρα-Σπείρα» που τον πλαισιώνει, πριν από δεκαπέντε χρόνια. «Η ομάδα παραμένει γερή γιατί ο αρχηγός της παίρνει τα ίδια χρήματα με τα μέλη της ομάδας» είπε. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ανώριμες συμπεριφορές του κοινού στα δημόσια θεάματα, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο τα οποία «αν δεν υπήρχαν θα είχαμε βγει στο δρόμο με τα… ξύλα», στη «θλίψη που επιφέρει η… απάθεια των ανθρώπων που υποφέρουν», στα «βαμμένα νυχάκια, like, καλοκαιράκι κ.λ.π.» των νέων ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον «φασισμό που πουλάει τη δόση και τον… καναπέ που την αγοράζει».

Σε ερώτηση για το πού απευθύνεται ο τίτλος της μουσικής παράστασης ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε πως «εσένα» αφορά και απευθύνεται σ’ έναν έκαστο εκ των θεατών-ακροατών του, το ίδιο του το κοινό που τον κρατά περισσότερα από 30 χρόνια στη μουσική και θεατρική σκηνή.

Η παράσταση «Όταν έχω εσένα» (χαρακτηρίστηκε ως «πολιτική επιθεώρηση», «παράσταση γέλιου, κοινωνικής αλληλεγγύης, συνενοχής» κ.α.) παρουσιάστηκε ήδη τον περασμένο χειμώνα στην Αθήνα. Τα κείμενα υπογράφουν οι: Δημήτρης Μανιάτης, Φώτης Μιχαλόπουλος και Σταμάτης Κραουνάκης, τις μουσικές ο ίδιος και ο Άρης Βλάχος που ανέλαβε και τη μουσική διεύθυνση.

Η παράσταση διαρκεί περί τις τρεις ώρες (120΄ λεπτά το πρώτο μέρος, δεκάλεπτο διάλειμμα και 50λεπτο δεύτερο μέρος με τραγούδια του συνθέτη).

Τα εισιτήρια κοστίζουν 18, 15 και 12 ευρώ και οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8 μ.μ. (Τετάρτη και Κυριακή) και στις 9 μ.μ. (Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο).