Έναν «ονειρικό διάλογο» ανάμεσα σε δυο σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, θα παρουσιάσει απόψε το βράδυ στο Ηρώδειο, ο γνωστός ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς, μέσα από τα τραγούδια τους.

«Θα είναι σα να απαντάει ο ένας στον άλλο μέσα από τα τραγούδια τους. Πρόκειται για έναν φανταστικό-ονειρικό διάλογο, ανάμεσα σε δύο κορυφαίους δημιουργούς», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μανώλης Μητσιάς.

Στους «εσπερινούς διαλόγους», όπως είναι και ο τίτλος της παράστασης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τον σπουδαίο τραγουδιστή συνοδεύει, με τον γνωστό ποιοτικό ήχο της, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του δήμου Πατρέων, ενώ στην παράσταση θα υπάρχει και τμήμα με πεζό λόγο, που το ρόλο του αφηγητή θα αναλάβει ο ποιητής Γιώργος Χρονάς.

Ο Μανώλης Μητσιάς, με την πολύχρονη συνεισφορά στο έντεχνο τραγούδι, καθώς έχει ερμηνεύσει -συχνά σε πρώτη εκτέλεση-, τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων συνθετών, από τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη έως τον Ξαρχάκο και τον Τσιτσάνη, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για την αποψινή του εμφάνιση.

«Αισθάνομαι καταπληκτικά για την σημερινή συναυλία στον ιστορικό χώρο του Ηρωδείου και πιστεύω ότι τα τραγούδια των δύο κορυφαίων δημιουργών βρίσκουν τον κατάλληλο χώρο για να ακουστούν. Η ελληνικότητα των τραγουδιών και το ήθος που εκπέμπουν, λαμβάνουν μια άλλη διάσταση μέσα στο Ηρώδειο», είπε χαρακτηριστικά.

«Η καλή ποιοτική μουσική είναι αυτό που λείπει σήμερα από την καθημερινότητα του Έλληνα που αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες. Η αληθινή μουσική πάντα ήταν διέξοδος στα αδιέξοδά μας και μας οδηγούσε σε μονοπάτια που μας έδιναν κουράγιο, ελπίδα, πίστη για ένα καλύτερο αύριο» λέει ο κ. Μητσιάς.

«Υπάρχει καλή ελληνική μουσική σήμερα αλλά δεν είναι αυτή η έτοιμη που μας σερβίρουν τα μέσα ενημέρωσης. Το καλό τραγούδι θέλει ψάξιμο. «Η καλή μουσική, -όπως θα έλεγε και ο Χατζιδάκις- ανακαλύπτεται» συμπληρώνει.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής αναπολεί τις καλές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. «Οι προηγούμενες εποχές για το τραγούδι ήταν πολύ καλύτερες, θυμάμαι ότι μπορεί να μην είχαμε να φάμε σα νέοι, αλλά τρέχαμε να δανειστούμε χρήματα για να αγοράσουμε έναν δίσκο. Είχαμε αγάπη για το καλό τραγούδι, σήμερα δυστυχώς δεν βλέπω να υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον.»

Με διάθεση να ερμηνεύει μόνο τα τραγούδια που τον εκφράζουν , αποκάλυψε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι κρατά φυλαγμένα για πάνω από 20 χρόνια, 10 τραγούδια του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος του τα άφησε πριν πεθάνει ενώ δήλωσε πως πρόκειται να κυκλοφορήσουν -πιθανόν- το χειμώνα σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα.

Ο Μανώλης Μητσιάς έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη συναυλία του για τις 14 Ιουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, ξανά με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων και κάποιες άλλες επιλεκτικές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Οι τιμές εισιτηρίων για την αποψινή συναυλία στο Ηρώδειο είναι: vip: 40 ευρώ, ζώνη Α: 35 ευρώ, ζώνη Β: 30 ευρώ, ζώνη Γ: 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό), άνω διάζωμα: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανεργίας), ΑμεΑ: 5 ευρώ.