Το Equinox είναι μία σειρά Δανικής παραγωγής του Netflix με έξι 50 περίπου λεπτών επεισόδια. Δημιουργός της όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr είναι η Tea Lindeburg με Δανικές παραγωγές στο ιστορικό της ενώ ορισμένα μέλη της παραγωγής έχουν εργαστεί σε σειρές όπως το Ragnarok και το The Rain. Δεν άργησε μάλιστα να μπει στο Ελληνικό top 10 του streaming δικτύου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την Danica Curcic (Nobel, Kriger), Lars Brygmann (Dicte) και Alexandre Willaume (Tomb Raider). Σε αρκετούς η σειρά ενδεχομένως να θυμίσει το Dark, το οποίο προσωπικά δεν έχω δει, αλλά καταλαβαίνω πως αρκετοί παραλληλίζουν τις δύο αυτές σειρές λόγω του πανομοιότυπου ύφους τους.

Η πλοκή εστιάζει στην Astrid, μια ραδιοφωνική παραγωγό της οποία η ζωή έχει στιγματιστεί και στοιχειωθεί από την εξαφάνιση της αδερφής της, Ida, και πολλών ακόμη συμμαθητών της, 20 χρόνια πριν. Ένα τηλεφώνημα που δέχεται από ένα φίλο της Ida όμως θα αλλάξει τα πάντα και θα την ωθήσει να ερευνήσει την υπόθεση.

Η Astrid θα κινήσει γη και ουρανό και θα συναντήσει μεταφορικά και κυριολεκτικά το παρελθόν της, ώστε να ανακαλύψει την πραγματική αλήθεια. Την ίδια ώρα, από την οθόνη μας θα περάσει και ο νεαρός εαυτός της ίδιας αλλά και της αδελφής της και το κουβάρι της πλοκής θα ξετυλιχτεί ακόμη περισσότερο.

Η αλήθεια για την Astrid είναι πιο τρομαχτική από αυτό που ίσως περιμένει αλλά εκείνη δεν θα διαστάσει και θα αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Το πως και το γιατί το κάνει αυτό θα το ανακαλύψετε παρακολουθώντας τη σειρά του Netflix!

Η νέα σειρά θρίλερ/μυστηρίου του streaming δικτύου με άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και αν κρίνω από την τελευταία γεύση, η απογοήτευση υπερισχύει. Να πω την αλήθεια, το ξεκίνημα με είχε εντυπωσιάσει, όμως η ολοκλήρωση δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο.

Στα θετικά θα έβαζα την αρκετά καλή σκηνοθεσία και κινηματογράφηση της σειράς, που μας μεταφέρει στα Σκανδιναβικά και πάντα γοητευτικά τοπία. Η ατμόσφαιρα μυστηρίου που επικρατεί είναι ένα δυνατό “συν” του Equinox, ίσως το πιο αξιομνημόνευτό του.

Η ερμηνεία της Curcic, που ουσιαστικά μονοπωλούσε τις σκηνές, μου άφησε ουδέτερες εντυπώσεις και γενικά δεν μπορώ να πω πως θα μου μείνει κάτι στο υποκριτικό κομμάτι της σειράς. Παράλληλα, αυτό που με “ξενέρωσε” ήταν η απότομη και κάπως ανεξήγητη ολοκλήρωση.

Θεωρώ πως αν η πλοκή απλωνόταν σε περισσότερα επεισόδια, π.χ. 10, τότε ίσως το τέλος να έβγαζε περισσότερο νόημα, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Γενικότερα, πρόκειται για μία μέτρια πρόταση από το Netflix, που θα μπορούσε σίγουρα να είναι πολύ καλύτερα εκτελεσμένη. Είμαι περίεργος να δω αν θα έχει και 2η σεζόν!

Δείτε το τρέιλερ