«Παλιά Φρουρά» τη λένε και είναι μια ταινία με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν που έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 10 Ιουλίου.

Τέσσερις αθάνατοι πολεμιστές απαρτίζουν μια μυστική ομάδα αγέραστων κομάντο που προστατεύουν κρυφά την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. Τώρα όμως μια νέα αθάνατη ύπαρξη απειλεί την ομάδα και όλα μοιάζουν ρευστά.

Ο κόσμος κρατά προφανώς από την υπόθεση το γεγονός ότι θα δει τη Σαρλίζ Θερόν να μάχεται με σπαθιά! Όλα τα άλλα περιττεύουν.

Όσοι πάντως θέλουν να μάθουν κι άλλα για αυτούς τους αθάνατους με τα δερμάτινα μπουφάν αρκεί να πούμε πως η ταινία βασίζεται σε ομότιτλο κόμικ (The Old Guard) του 2017. Και είναι βίαιη, καθώς η ομάδα των τεσσάρων ξέρει πώς να κάνει ζημιά είτε με σπαθιά, είτε με όπλα στα χέρια.

Το γεγονός ότι αυτοί οι μυστικοί πολεμιστές δεν μπορούν να πεθάνουν (αυτοθεραπεύονται) εγγυάται αμέτρητες σκηνές δράσης. Η ταινία ακολουθεί εξάλλου το μοτίβο του καλοκαιρινού blockbuster, ξύλο και εφέ δηλαδή, και θα μπορούσε να είχε άνετα στον πρωταγωνιστικό ρόλο κάποιον σαν τον Jason Statham.

Η Σαρλίζ Θερόν ενσαρκώνει την Ανδρομάχη της Σκυθίας στη φορμαλιστική ταινία της Τζίνα Πρινς Μπάιδγουντ, που την ξέρουμε από το «Secret Life of Bees». Μαζί της οι Κίκι Λέιν και Μαρουάν Κενζάρι.

Αν δικαιώνει τις προσδοκίες και τον ντόρο, είναι συζητήσιμο…