Την τουλάχιστον ιστορική διάκριση να σημειώσει καταστροφική επίδοση 0% στο σκορ των κριτικών στη δημοφιλή πλατφόρμα Rotten Tomatoes απέσπασε η νέα ταινία του Netflix «Οι Τελευταίες Ημέρες του Αμερικανικού Εγκλήματος»!

Την ίδια ώρα βέβαια, η ταινία που βγήκε στις 5 Ιουνίου σκαρφάλωσε στη 10η θέση των δημοφιλέστερων προγραμμάτων στο αμερικανικό Netflix, ενώ στις ταινίες έφτασε στην 3η θέση.

Όπως μας λένε κάποια αμερικανικά μέσα, ίσως ευθύνεται γι’ αυτό το γεγονός πως η ταινία παρουσιάζει καντάρια αστυνομικής βίας σε μια στιγμή που μια κοινωνία έχει εξεγερθεί ακριβώς κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

«Ένας ληστής τραπεζών συμμετέχει στον σχεδιασμό μιας τελευταίας, ιστορικής ληστείας προτού η κυβέρνηση δώσει ένα σήμα που θα τερματίσει όλη την εγκληματική δραστηριότητα», προλογίζει το Netflix την ταινία που βλέπει ο κόσμος μετά μανίας, παρά το γεγονός ότι και οι κριτικές του κοινού δεν είναι ακριβώς οι καλύτερες.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτό το φαινόμενο, ταινία να σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσης προτίμησης ενώ την κράζουν όλοι, είναι όμως αρκετά εντυπωσιακό.

Οι «Τελευταίες Ημέρες του Αμερικανικού Εγκλήματος» είναι μια δουλειά του Ολιβιέ Μεγκατόν, που τον ξέρουμε από το «Taken 3». Είναι μια sci-fi περιπέτεια με δράση και βία για μια τελευταία πολύκροτη ληστεία, πριν η αμερικανική κυβέρνηση εκπέμψει ένα σήμα ελέγχου της συνείδησης που θα αποτρέπει πλέον την ανθρωπότητα από οποιοδήποτε έγκλημα.

Οι κριτικοί έγραψαν βιτριολικές κριτικές για την ταινία, από αυτές που σπανίως βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει ούτε ένα καλό σημείο σε όλο το φιλμ.

Βασίζεται σε κόμικ των Ρικ Ριμέντερ και Γκρεγκ Τοσίνι και έχει στην πρωταγωνιστική τριάδα τους Έντγκαρ Ραμίρεζ, Μάικλ Πιτ και Άνα Μπρούστερ.

Τη βλέπετε με δική σας ευθύνη…