Η δεύτερη κινηματογραφική εβδομάδα μετά την καραντίνα ξεκινά με επτά ταινίες για όλα τα γούστα κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης.

Μεταξύ άλλων σήμερα πρεμιέρα κάνουν μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τον Βιν Ντίζελ, μια γαλλική κωμωδία με την Κατρίν Ντενέβ, μια επανέκδοση σε σκηνθοεσία του Λουίς Μπουνιούλε, καθώς και η μεταφορά του αριστουργηματικού παραμυθιού της ιταλικής λογοτεχνίας Πινόκιο με πρωταγωνιστή τον ένα και μοναδικό Ρομπέρτο Μπενίνι.

Μη με λες Κύριο (Sir)

Ινδική ρομαντική, 96′

Σκηνοθεσία: Rohena Gera

Πρωταγωνιστούν: Tillotama Shome, Vivek Gomber, Geetanjati Kulkarni, Rahul Vohra, Divya Seth Shah, Chandrachoor Rai

Η Ratna εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ashwin, γόνου πλούσιας οικογένειας. Παρόλο που ο Ashwin μοιάζει να έχει τα πάντα, η Ratna νιώθει ότι έχει παραιτηθεί από τα όνειρά του και ότι είναι κάπως χαμένος.

Από την άλλη, η Ratna, η οποία φαινομενικά δεν έχει τίποτα, είναι γεμάτη ελπίδα και κάνει ό,τι μπορεί για να πραγματοποιήσει το όνειρο της. Καθώς οι κόσμοι τους συγκρούονται και οι δυο τους συνδέονται, τα εμπόδια ανάμεσα τους μοιάζουν όλο και πιο απροσπέραστα.

Bloodshot

Αμερικάνικη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, 109′

Σκηνοθεσία: David S. F. Wilson

Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbell, Guy Pearce

Ο Ray Garrison (Vin Diesel) είναι ένας στρατιώτης που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας και επέστρεψε στη ζωή ως σούπερ ήρωας Bloodshot από μία εταιρεία με σκοτεινά κίνητρα. Με έναν στρατό νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, ο Bloodshot έχει μεταλλαχθεί σε μία ασταμάτητη δύναμη, είναι μάλιστα ικανός να επουλώνεται ακαριαία.

Δυστυχώς, αυτή η αναβάθμιση έχει αλλοιώσει το μυαλό και τις αναμνήσεις του. Καθώς ο Ray αρχίζει να θυμάται θραύσματα από την προηγούμενη ζωή του, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ξέρει τι είναι αληθινό και τι όχι. Είναι, όμως, αποφασισμένος να πάρει ξανά τον έλεγχο της ζωής και του μυαλού του.

Μάντεψε ποιος ήρθε για τα γενέθλιά σου (Happy Birthday)

Γαλλική κωμωδία- δράμα, 101′

Σκηνοθεσία: Cédric Kahn

Πρωταγωνιστούν: Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne, Cédric Kahn, Luana Bajrami, Laetitia Colombani, Isabel Aimi Gonzalez- Sola, Alain Artur, Joshua Rosinet, Milan Hatala, Solal Ferreira Dayan

Μια μεγάλη οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι της στην νότια Γαλλία για να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας που γίνεται 70 χρονών. Είναι όλοι εκεί: η μητέρα, ο πατέρας καθώς και οι δυο γιοι τους: ο ένας με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά και ο άλλος με την καινούργια του φίλη από την Αργεντινή, οι οποίοι έχουν φέρει μαζί και μια κάμερα για να καταγράψουν τις όμορφες οικογενειακές στιγμές.

Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν μια χαρά, μέχρι που χτυπάει το τηλέφωνο και εμφανίζεται η μικρότερη κόρη της οικογένειας, που όλοι έχουν πολύ καιρό να δουν.

Αβάνα η πόλη των κατασκόπων (Wasp Network)

Κατασκοπικό, 125′

Σκηνοθεσία: Olivier Assayas

Πρωταγωνιστούν: Penélope Cruz, Édgar Ramírez, Gael García Bernal,Ana de Armas, Leonardo Sbaraglia , Wagner Moura

Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του. Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν. Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Πινόκιο

Φαντασίας, 125′

Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε

Πρωταγωνιστούν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Φεντερίκο Ιελάπι, Ρόκο Παπαλέο, Μάσιμο Τσεκερίνι, Μαρίν Βακτ, Τζίτζι Προϊέτι

Το αριστουργηματικό παραμύθι της ιταλικής λογοτεχνίας στα χέρια του δεξιοτέχνη σκηνοθέτη Ματέο Γκαρόνε μεταμορφώνεται σε ένα αισθητικά πανέμορφο και μαγικό κινηματογραφικό ταξίδι. Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο.

Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει.

Για όλα φταίει το γκαζόν (Gazon Maudit)

Γαλλική κωμωδία, 104′

Σκηνοθεσία: Ζοσιάν Μπαλασό

Πρωταγωνιστούν: Βικτόρια Αμπρίλ, Ζοσιάν Μπαλασκό, Αλέν Σαμπά

Η Βικτόρια Αμπρίλ είναι η Λολί, η γλυκιά και όμορφη μητέρα δύο παιδιών, παντρεμένη με τον Λοράν, ένα σωβινιστικό γουρούνι που την απατά με την παραμικρή ευκαιρία!

Όταν στη ζωή (άλλα και το σπίτι) του ζευγαριού εισβάλει η αποφασιστική Μαριχό, η ερωτική έλξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι άμεση, εκρηκτική και τελείως αναπάντεχη για τον μπερδεμένο Λοράν. Η Λολί όμως έχει βρει την απόλυτη ευτυχία: τρεις νύχτες στο ίδιο κρεβάτι με τον άντρα της, τρεις με την αγαπημένη της -και την Κυριακή ρεπό!

Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου (Cet Obscur Objet du Désir)

Γαλλική, 102′

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ

Πρωταγωνιστούν: Φερνάντο Ρέι, Καρόλ Μπουκέ, Αντζελα Μολίνα

Ελεύθερα μεταφέροντας το μυθιστόρημα του Πιερ Λουίς «Η Γυναίκα Και Το Νευρόσπαστο» (1898), ο μεγάλος Ισπανός σουρεαλιστής, στα 77 του χρόνια, αποδεικνύει για πολλοστή και έσχατη φορά την τρομακτική του φρεσκάδα, την ακούραστη εικονοκλαστική του έκφραση και το μοναδικό του χιούμορ.

Το πανέμορφο απόσταγμα όλης της ζωής και της πορείας του, όπως πάντα χλευάζει τη Λογική, λατρεύει τα όνειρα και περιφρονεί αστικούς τρόπους και σύμβολα. Το «αντικείμενο του πόθου» διχάζεται, γίνεται Γαλλίδα και Ισπανίδα γυναίκα, σαν δηλαδή τις δυο πατρίδες του Μπουνιουέλ, αφήνοντας τον μεσήλικο ήρωα της Βιριδιάνας (1961) και της Τριστάνας (1970) μετέωρο με ένα ακόμα μυστήριο.

Ο σκηνοθέτης του Ανδαλουσιανού Σκύλου, μετά από πενήντα χρόνια κινηματογραφικής περιπλάνησης, μας αποχαιρετά με ένα ματωμένο νυχτικό και μια έκρηξη βόμβας τρομοκρατών.