Ένα διώροφο σπίτι στο Γκάζι κατάφερε να γίνει χώρος τέχνης χάρη στο όραμα δύο καλλιτεχνών! Ο πολυχώρος «Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού» στο Γκάζι, άρχισε να λειτουργεί το Φεβρουάριο του 2013, από τους Μάκης Αρβανιτάκης και Στεφέλενα Κόνιαρη.

«Στο ισόγειο φτιάξαμε το θεατράκι μας, ένα ζεστό ατμοσφαιρικό χώρο με 75 βελούδινες άνετες θέσεις και τον επάνω όροφο τον διαμορφώσαμε ώστε να φιλοξενούνται εκθέσεις (ζωγραφικής , φωτογραφίας) καθώς και διάφορες μουσικές εκδηλώσεις και σεμινάρια. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός έχει συνέχεια και συνέπεια και προσπαθούμε να τον υπηρετήσουμε με όσα μέσα μας έχουν απομείνει. Έτσι δημιουργήσαμε το “Λύχνο” για να φωτίζει το δρόμο μας και το δικό σας», λένε οι δύο ηθοποιοί.

Στο φετινό του πρόγραμμα θα παρουσιάσει δύο θεατρικές παραστάσεις που ήδη έχουν κατακτήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τον κόσμο, ενώ θα ξεκινήσει και ένα κύκλο θεατρικών σεμιναρίων για όσους έχουν την ανάγκη της έκφρασης στη ζωή τους.

Αρχικά, η παράσταση «Η Κούκλα της Βιτρίνας» ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα «W.T.F-ACT» και ξεκινάει την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου στις 21.00 αλλά και με μια μεταμεσονύκτια παράσταση κάθε Σάββατο στις 00.00!

«Ένα πρωτότυπο έργο που μιλά ανοιχτά για τα πάθη και τις αδυναμίες των ανθρώπων, για το φόβο του τέλους αλλά και την δύναμη ψυχής που όλοι έχουμε μέσα μας και ίσως δεν γνωρίζουμε», αναφέρει σε σχετικό σημείωμα του ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου Θοδωρής Κατσαρός.

Από την άλλη, η παράσταση «Όταν Συνάντησα τον Στέλιο» παρουσιάζει το συναρπαστικό μονόλογο-μαρτυρία, ενός έλληνα μετανάστη στη Γερμανία, όπου ο μόνοι αληθινοί σύντροφοι στη ζωή του είναι ένα ραδιόφωνο και μια φωτογραφία και τη συνταρακτική ερμηνεία του ηθοποιού Θοδωρή Προκοπίου. Η παράσταση ξεκινάει από την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 18.30.

Σεμινάρια υποκριτικής θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το Μάιο του 2014 και κάθε δεύτερα και  τετάρτη από τις 17.00 έως τις 20.00. «Εσείς που θέλετε να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία στη ζωή σας, να βρείτε διέξοδο στις ανησυχίες σας και ένα βήμα να εκφραστείτε, σπάστε την καθημερινότητα και ελάτε στο θεατρικό μας εργαστήρι», συμβουλεύουν τον κόσμο οι διοργανωτές.

Τέλος, την αλήθεια και τα μυστικά της υποκριτικής τέχνης θα μας αποκαλύψουν οι Μιχαήλ Άνθη και Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου. Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο πρωί από τις 11.00 έως τις 15.00. Για πληροφορίες και εγγραφές, στο τηλέφωνο 6949426592.