Το History Channel ανακοίνωσε ένα νέο ωριαίο ντοκιμαντέρ του σταρ του NBA, συγγραφέα και ακτιβιστή πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο οποίος επίσης αρθρογραφεί στο «The Hollywood Reporter».

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Black Patriots», θα σκιαγραφεί «μια ολοκληρωμένη εικόνα της εμπειρίας των Αφρο-Αμερικανών κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ» σύμφωνα με το δίκτυο. Επιπλέον θα εξετάζει την ιστορία του πολέμου μέσα από τα μάτια «κάποιων από τις πιο σημαντικές μορφές Αφρο-Αμερικανών όπως οι Πίτερ Σάλεμ, Φίλις Γουίτλι και Τζέιμς Αρμιστέντ Λαφαγιέτ».

«Από τότε που αποσύρθηκα από το ΝΒΑ, γράφω βιβλία και άρθρα για να ευαισθητοποιήσω το κοινό για τους πολλούς Αφρο-Αμερικανούς της ιστορίας που αγνοήθηκαν αν και συνέβαλαν τόσο πολύ στην αμερικανική κοινωνία» δήλωσε ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

«Το ντοκιμαντέρ Black Patriots καταγράφει τον εκπληκτικό, κρίσιμο και συχνά αγνοημένο ρόλο που διαδραμάτισαν οι μαύροι στη δημιουργία της χώρας μας» ανέφερε ο πρώην αστέρας του NBA.

«Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον είπε ότι ο ρόλος των Αφρο-Aμερικανών ήταν ζωτικός στη νίκη στον Επαναστατικό Πόλεμο. Από τους στρατιώτες, τους κατασκόπους έως τους ποιητές, οι μαύροι ήταν τόσο οι θεμελιωτές της Αμερικής όσο και εκείνοι που υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» είπε.

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγοί του οποίου είναι οι Αμπντούλ Τζαμπάρ και Ντέμπορα Μοράλες, θα προβληθεί στις 19 Φεβρουαρίου.