Η εταιρεία Mythos Studios, το εγχείρημα που ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο ο πρόεδρος των Marvel Studios, Ντέιβιντ Μάιζελ και ο μάνατζερ καλλιτεχνών – μεγιστάνας, Σκούτερ Μπράουν ανακοίνωσε ότι η ομάδα δημιουργικού της ετοιμάζει τρεις ταινίες.

Η ταινία animation με τίτλο «Cupid» (Έρως) θα βασίζεται στην ελληνική και τη ρωμαϊκή μυθολογία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του προξενητή θα δανείσει τη φωνή του το είδωλο της ποπ, Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος παραγωγής.

Οι Μάιζελ και Μπράουν περιέγραψαν τον Cupid ως τον θρυλικό φτερωτό θεό του Έρωτα από την κλασσική μυθολογία – γιο της Αφροδίτης, θεάς του Έρωτα και της Ομορφιάς και του Άρη, θεού του Πολέμου. Σημείωσαν ακόμη ότι ο Cupid είναι γνωστός για την παιχνιδιάρικη και άτακτη προσωπικότητά του και ότι το μαγικό τόξο και το βέλος του δημιουργούν μια ανεξέλεγκτη επιθυμία και έρωτα στο πρώτο πρόσωπο που μπορεί να τα αντικρίσει.

«Όταν δείξαμε το πρότζεκτ στον Τζάστιν, αμέσως ενθουσιάστηκε που θα συμμετάσχει. Ευτυχώς για εμάς, όπως ο Cupid, ξέρει λίγα πράγματα για τον έρωτα και τη σκανδαλιά» δήλωσε ο συνιδρυτής της Mythos Studios, Σκούτερ Μπράουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ιστορία, που αφορά τον Έρωτα και το ενδιαφέρον του για την Ψυχή (Psyche) προσαρμόζεται για τη μεγάλη οθόνη από τον Κάρλος Κότκιν («Rio 2») σε διασκευασμένο σενάριο του Μάιζελ.

Οι άλλες δύο ταινίες, που είναι στο στάδιο της παραγωγής βασίζονται στις πρώτες ιστορίες κόμικς του αείμνηστου Μάικλ Τέρνερ που συνεργάστηκε με τη DC και τη Marvel, σύμφωνα με το Variety .

Η ταινία «Fathom» ακολουθεί την Άσπεν Μάθιους, θαλάσσια βιολόγο, η οποία ανακαλύπτει ότι είναι ένα προηγμένο υποθαλάσσιο είδος. Η σειρά κόμικς εκδόθηκε πρώτη φορά το 1998 και ήταν μία από τις δημοφιλέστερες του Τέρνερ.

Το σενάριο της ταινίας «Fathom» υπογράφει η Κριστίν Γκορ.

Η τρίτη ταινία φέρει τον ίδιο τίτλο «Soulfire» με το βιβλίο κόμικς του Μάικλ Τέρνερ, στο οποίο βασίζεται. Πρωταγωνιστής είναι ο Mailikai ένα ορφανό αγόρι που ανακαλύπτει ότι είναι ο σύνδεσμος με μία ξεχασμένη εποχή μαγείας.

Και τα τρία πρότζεκτ είναι σε αρχικά στάδια παραγωγής και περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.