Το Breaking Bad για πολλούς είναι η καλύτερη σειρά δράσης στα τηλεοπτικά χρονικά των τελευταίων ετών. Για αρκετούς είναι η καλύτερη σειρά, γενικά.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2013 κρατώντας σε αγωνία μέχρι τελευταία στιγμή τους φανς. Και -spoiler alert- το τέλος άφησε αρκετές υποσχέσεις ότι ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών, ο Τζέσι Πίνγκμαν (Άαρον Πολ) επιστρέφει στις οθόνες μας. Ζωντανός.

«Συνεχίζοντας λίγες μόλις στιγμές μετά το κλείσιμο του τελευταίου επεισοδίου του “Breaking Bad“, ο Άαρον Πολ επιστρέφει ως Τζέσι Πίνκμαν στο “El Camino: Μια Ταινία του Breaking Bad”, σε σκηνοθεσία Βινς Γκίλιγκαν».

Με αυτά τα λόγια υποδέχεται το Netflix την πολυαναμενόμενη συνέχεια μιας σειράς που αγαπήθηκε από το κοινό και τιμήθηκε από τους κριτικούς σε μορφή ταινίας.

Από τον περασμένο Νοέμβριο είχε γίνει γνωστό πως θα γίνουν γυρίσματα τον Μάρτιο, αλλά ο δημιουργός Βινς Τζίλιγκαν προσπαθούσε να μην αφήσει πληροφορίες να διαρρεύσουν για την spin-off ταινία από το Breaking Bad.

Ο τίτλος της ταινίας («Ο Δρόμος») ενδεχομένως να παρουσιάζει τη μάχη του Πίνκμαν να παραμείνει ζωντανός αφού ξέφυγε από την κόλαση επί γης που ζούσε στο τέλος του Breaking Bad. Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο και για εμφάνιση του τεράστιου Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), λογικά σε κάποιο flash back.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου στο Netflix.