Την πρώτη ημέρα της άνοιξης, στις 22 Μαρτίου, έπειτα από χρόνια «σιωπής» το ιστορικό Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης ανοίγει τις πύλες του στο φιλοθέαμον κοινό –και μάλιστα πλήρως ανακαινισμένο.

Πρόκειται για ένα θέατρο-σύμβολο για την πόλη, αφού η ιστορική της πορεία συνυφαίνεται με τον περιπετειώδη βίο του θεάτρου, δώρο του γιατρού Ίωνα Μαλλιαρόπουλου στο κοινό της πόλης. Το κτίριο είναι φτιαγμένο πάνω στα σχέδια του αρχιτέκτονα των ανακτόρων, Αναστασίου Μεταξά, και εγκαινιάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1910, φιλοξενώντας τις επόμενες δεκαετίες πάμπολλα θεατρικά σχήματα αλλά και κινηματογραφικές ταινίες.

Για μεγάλο διάστημα το θέατρο έμεινε κλειστό παραδομένο στην κυριολεξία στην φθορά του χρόνου, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, όταν ξεκίνησε η αποκατάσταση, συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός του, με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την αρκαδική πρωτεύουσα –μάλιστα, σε συνδυασμό με την ανακαινισμένη πλατεία Πετρινού στην οποία βρίσκεται, να έχει αναβαθμίσει κυριολεκτικά το κέντρο της Τρίπολης.

Το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο υποδέχεται ξανά το κοινό με τρεις σπουδαίες παραστάσεις το επόμενο εορταστικό τριήμερο 22-25 Μαρτίου: Την Παρασκευή 22/3 θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Ο Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη, σε θεατρική διασκευή της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου, που έχει σκηνοθετήσει την παράσταση και την Υρώ Μανέ στο βασικό ρόλο της Ερασμίας. Το Σάββατο 23/3, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει την «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι. Τέλος, τη Δευτέρα 25/3 θα φιλοξενηθεί η μουσική παράσταση «4» με τον Γιώργο Ανδρέου, τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, την Ευτυχία Μητρίτσα και τη Μαρία Παπαγεωργίου. Έναρξη των παραστάσεων στις 9.00 το βράδυ.

Το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο τον Απρίλιο θα φιλοξενήσει την Θεατρική Ομάδα της πόλης που θα παρουσιάσει το έργο του Φρ. Ντίρρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» και εντός του Μαΐου η Νένα Μεντή θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου τα πάθη της θρυλικής Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.