Το Δη.Πε.Θε. Πάτρας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις τώρα παρουσιάζει και στην Αθήνα τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη πρόταση ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς με διεθνή αναγνώριση, που αφορά τόσο στην παρουσίαση του έργου σε κλειστό θέατρο, και στην αξιοποίηση μιας ομάδας ταλαντούχων νέων ηθοποιών που ερμηνεύουν, τραγουδούν και παίζουν διάφορα όργανα επί σκηνής, συνεισφέροντας στη μουσική της παράστασης.

Ο «Πλούτος» είναι το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκε στο Αθηναϊκό κοινό το 388 π.Χ. για να διακωμωδήσει και να καταδείξει την άδικη διανομή του πλούτου και τις κοινωνικές ανισότητες, αποτυπώνοντας παράλληλα την έκπτωση των ανθρώπινων αξιών.

Ο Αριστοφάνης αναδεικνύει την κοινωνία της εποχής του, που προσομοιάζει με την σημερινή πραγματικότητα.

Είναι ένα έργο κλασσικό αλλά συγχρόνως επίκαιρο. Απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο που ζει στη δίνη της οικονομικής κρίσης και αγωνίζεται για την επιβίωση.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχημένη συνεργασία στον Οιδίποδα Τύρρανο, συνεργάζεται ξανά με τον Κεννυ Μακ Λέλαν στα σκηνικά και στα κοστούμια και τον Δημήτρη Θεοχάρη στη μουσική και εμπνέεται από τον Αριστοφάνη και προτείνει μία ανατρεπτική εκδοχή του Πλούτου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάνος Αθανασόπουλος, Τάσος Αντωνίου, Δημήτρης Κoυρούμπαλης, Μάρω Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπανδρέου, Aποστόλης Πελεκάνος, Απόστολος Ψαρρός.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00