Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου με δωρεάν εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους. Ανοιχτή είσοδος και ποικίλες εκδηλώσεις στα μουσεία της  πόλης, περίπατοι στο Τρίγωνο της Αθήνας, ξεναγήσεις στα οινοποιεία του νομού και ο εορτασμός της Eυρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον το διήμερο που ξεκινάει αύριο.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2019

Το Σάββατο 18 Μαΐου τα μουσεία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, λειτουργούν με ελεύθερη είσοδο, γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Φέτος, το θέμα που επιλέχτηκε είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», ενώ για αυτή τη χρονιά το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε να τιμήσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει φροντίσει να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Σε πολλά μουσεία στην Αθήνα αλλά και στην Αττική, γενικότερα, διοργανώνονται εδώ και μέρες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, ενώ ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις σε μουσεία της πόλης, που απευθύνονται σε κάθε μουσειόφιλο.

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της πόλης

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού τόσο στην Αθήνα, όσο και σε όλη την Ελλάδα,  συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία- μέλη τους.

Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 18-19 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Ανοιχτός περίπατος στο Τρίγωνο της Αθήνας

Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο 11ος κατά σειρά ανοιχτός περίπατος αφορά το Εμπορικό Τρίγωνο, την ιστορική και ανανεωμένη καρδιά της πόλης που αγκαλιάζει την παράδοση και το σύγχρονο, και προσφέρει στην πόλη έναν ξεχωριστό αθηναϊκό χρώμα.

Σε αυτό το Open Walk 18 σημεία της περιοχής ανοίγουν τα έσω τους και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν τα κτίρια που προσπερνούμε καθημερινά και δεν φανταζόμαστε τι χώρους, ατμόσφαιρες, ιστορίες, που μπορεί να κρύβουν, απ’ τα υπόγεια ως τις ταράτσες τους.

Eυρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 στο ΚΠΙΣΝ

Το δίκτυο Natura 2000, ένα ψηφιδωτό αποτελούμενο από τις πιο όμορφες και ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας, ζωντανεύει στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ. Την Κυριακή 19 Μαΐου (10.30-13.30 & 14.00-17.00) παίζοντας με δαχτυλομπογιές, οι επισκέπτες του πάρκου θα αποτυπώσουν σε ένα γιγαντιαίο ψηφιδωτό το μήνυμά τους υπέρ της προστασίας της φύσης.

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια βιοποικιλότητα του τόπου, θα χειροτεχνήσετε και θα ζωγραφίσετε φυτά και ζώα που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης και με την τεχνική του ψηφιδωτού, θα βάλετε το δικό σας λιθαράκι στο μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται ιδανικά με ένα ταξίδι-έκπληξη, αφήνοντας την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας να μας μεταφέρει σε μια περιοχή Natura 2000.