Αφίξεις που δίνουν έναν αέρα ανανέωσης στην πόλη, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού για ακόμη μία φορά, αποδεικνύοντας ότι οι ωραίες ιδέες μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

Ένα φουαγιέ θεάτρου που μεταφέρει σε άλλες εποχές, ένα μπιστρό εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, ένα εστιατόριο που συστήνει το αθηναϊκό κοινό στο γευστικό concept beef n’ reef και ένα all day αφιερωμένο στη σοκολάτα, στα όσα θα αποτελέσουν ιδανική αφορμή για μία έξοδο και αυτόν το μήνα.

Foyer Cafe Bistrot

Ένας χώρος βγαλμένος από άλλη εποχή, που συνάδει τέλεια με την αισθητική, τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32), όπου και φιλοξενείται. Το φουαγιέ του θεάτρου, λοιπόν, μεταμορφώθηκε σε αυτόν τον εξαιρετικό χώρο, ο οποίος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις επιλογές του κοινού, για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Vintage έπιπλα, παλιές καρέκλες του θεάτρου, ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος, φωτογραφίες παλαιότερων εποχών και το κλασικό πιάνο του θεάτρου δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα, μεγαλοπρεπή φουαγιέ θεάτρων ευρωπαϊκών μητροπόλεων. Το μενού έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζεται ιδανικά με κάποιες από τις εκλεκτές ετικέτες της οινικής λίστας.

Henhouse

Αμερικάνικου τύπου bistro στο Χολαργό (Φανερωμένης 8), αδερφάκι του δημοφιλούς και αγαπημένου Bootleg. Εμπνευσμένο από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ (το όνομά του είναι αφιερωμένο σε μία από τις πιο «περιβόητες» γυναίκες διακινήτριες παράνομου αλκοόλ της εποχής), το Henhouse ξεχωρίζει για την τρομερή αισθητική και τις comfort food προτάσεις του καταλόγου. Στα συν τα εξαιρετικά κλασικά κοκτέιλ. Jazz και swing μουσικές, δένουν τέλεια με την αισθητική του χώρου.

Beef n’ Reef

Αρώματα και γεύσεις της στεριάς και της θάλασσας συνδυάζονται στο ίδιο πιάτο στο Beef n’ Reef, το νέο εστιατόριο στο Νέο Ηράκλειο (Ηρακλείου 364). Το νέο γευστικό concept ανταποκρίνεται στη νέα γαστρονομική τάση, συστήνοντας στο κοινό «έξυπνους» γευστικούς συνδυασμούς: καρπάτσιο κόκκινου τόνου και φιλέτου γάλακτος, ταλιάτα από μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα τόνου, μοσχαρίσιο φιλέτο με χτένια.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα βρείτε και ξεχωριστά σε διάφορες επιλογές ανάμεσα σε ζυμαρικά, burgers, ριζότο και κυρίως.

Chocolate Bar

Από την ονομασία του και  μόνο γίνεται άμεσα αντιληπτός ο λόγος της δημιουργίας του. Το Chocolate Bar, λίγα βήματα από την Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι (Μελίσσου 6), λοιπόν, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους λάτρεις της σοκολάτας από τους λάτρεις της σοκολάτας. Μους σοκολάτας από βιολογικά προϊόντα, ζεστά ροφήματα σοκολάτας και λαχταριστά γλυκά στα όσα θα σας πείσουν να επισκεφτείτε το άρτι αφιχθέν all day.

Tua Piazza

Ολοκαίνουρια άφιξη στη συμβολή της Αγίας Ειρήνης με την Αθηνάς, εκεί που χτυπά η «καρδιά» της πόλης. Έφερε ιταλικό αέρα στο κέντρο, με την φιλοσοφία του να επικεντρώνεται στην πίτσα και τα ζυμαρικά. Στα σημεία αναφοράς τα πρωτότυπα pizza cones, που πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Διαθέτει προτάσεις για να συνοδεύσετε τον καφέ σας όπως φρεσκοψημένα μάφιν και κουλούρι Θεσσαλονίκης