Το ταξιδιωτικό περιοδικό Venue Report για ακόμη μία χρονιά εξέδωσε τη λίστα με τις πιο «καυτές» αφίξεις στο κομμάτι του καφέ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας ανάμεσα στα καλύτερα και δύο ελληνικά cafes.

Η λίστα συνολικά αναδεικνύει 85 coffee spots ανά τον κόσμο, από την «Μέκκα» του καφέ Μελβούρνη και το Πόρτλαντ στις ΗΠΑ, μέχρι τη Βενετία και τη Μπανγκόγκ, που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη εξειδίκευση και αγάπη που δείχνουν προς τον καφέ.

Τα δύο ελληνικά cafes που διακρίθηκαν ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως, κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων, αφήνοντας πίσω τους πολλούς «δυνατούς» ανταγωνιστές, κατακτώντας την τρίτη και δέκατη θέση.

Στην τρίτη θέση της λίστας, λοιπόν, συναντάται το Ύψιλον στη Θεσσαλονίκη, ένα design καφέ με ευρωπαϊκής αισθητικής χώρο που φιλοξενείται σε ένα διατηρητέο κτήριο του 1870 στα Άνω Λαδάδικα.

Η μίνιμαλ διακόσμηση και το ήρεμο περιβάλλον προδιαθέτουν για  χαλαρές στιγμές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ εδώ μπορεί να διαβάσει κάποιος το βιβλίο του ή να δουλέψει με το laptop, πάντα συνοδεία ενός απολαυστικού καφέ.

Ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια –από lounge μέχρι και meeting rooms– βρίσκονται στον όροφό του, που λειτουργούν ως χώροι δημιουργίας και εργασίας για διάφορα projects, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί και πωλητήριο.

Το δεύτερο ελληνικό καφέ που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα βρίσκεται στην Αθήνα και δεν είναι άλλο από το Papillon Bistrot, στο Νέο Ψυχικό. Tο όμορφο μπιστρό επί της Λεωφόρου Κηφισίας, με γοητευτική ατμόσφαιρα και αισθητική που ταξιδεύει στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ξεχωρίζει για την απλή κομψότητα με την αριστοκρατική διάθεση και τα ρετρό στοιχεία.

Πρόκειται για έναν all day φινετσάτο προορισμό, ιδανική επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας με έναν αρωματικό καφέ, για γευστικό break αλλά και για χαλαρό ποτό στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον.