Σε ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναυλίες, dj sets και κυρίως άφθονο καφέ, 32.000 επισκέπτες συνολικά «πλημμύρισαν», το 3ο Athens Coffee Festival που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του SCA και με Μέγα Χορηγό το Barista’s Gold και που για ακόμα μία χρονιά κέρδισε τις εντυπώσεις όλων.

Το Athens Coffee Festival αποδείχτηκε ένα φεστιβάλ… παντός καιρού αφού η Κυριακή, 30/9 ήταν μια ημέρα με δυνατές βροχοπτώσεις, εντούτοις και σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργανώτριας εταιρείας, περισσότεροι από 10.000 λάτρεις του καφέ και επαγγελματίες αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Έτσι λοιπόν, το Athens Coffee Festival έδειξε την τεράστια δυναμική του και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τους επαγγελματίες του κλάδου του καφέ αλλά και απαραίτητο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του καφέ.

Συνολικά λοιπόν 32.000 επισκέπτες και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ κατέκλυσαν τους χώρους της Τεχνόπολης στο Γκάζι, δείχνοντας έμπρακτα το ζωηρό ενδιαφέρον τους τόσο για τα περίπτερα των εκθετών όσο και για τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Προεξάρχουσα θέση στη μεγάλη γιορτή του καφέ είχαν οι 100 εκθέτες του φεστιβάλ, οι οποίοι αποτελούνταν από τις σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισμού της ελληνικής αγοράς, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισαν όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις (The ChatRoom, The Lab και Cupping area), οι διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, τα dj sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς των σταθμών Hit, Red και En Lefko και οι συναυλίες του Μύρωνα Στρατή και του συγκροτήματος των «1550».

Έτσι, για τρίτη συνεχή χρονιά ο καφές και η κουλτούρα του γνώρισαν την αποθέωση, με νέα προϊόντα, τάσεις και ιδέες και συμβουλές από τους καλύτερους του χώρου.

Παράλληλα, η παρουσία παγκόσμιων πρωταθλητών, coffee experts, στελεχών μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, roasters και micro-roasters και cupping experts μετέτρεψαν το φεστιβάλ στον απόλυτο τόπο συνάντησης  των coffee lovers καθώς και των επαγγελματιών του καφέ προσφέροντάς του τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, εμπειριών από προϊόντα, δουλειές και ταξίδια, όλα γύρω από τον καφέ.

Σε γενικές γραμμές, επαγγελματίες, home barista και καταναλωτές έμειναν ευχαριστημένοι από την επίσκεψή τους στο φεστιβάλ, ακόμα και την πιο βροχερή ημέρα, με τους εκθέτες επίσης, να κάνουν λόγο για μια απόλυτα επιτυχημένη και άκρως ποιοτική διοργάνωση.