Τρία μονόπρακτα του Γεώργιου Σουρή, υπό τον γενικό τίτλο «Θα τρελαθούν κι αφεντικά θα τρελαθούν και δούλοι» παρουσιάζει  η εταιρεία θεάτρου «Βήματα» της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου.

Ο μεγάλος σατιρικός συγγραφέας παραμένει επίκαιρος μια και οι καταστάσεις που περιγράφει είναι πανομοιότυπες μ’αυτές που ζούμε σήμερα στην πατρίδα μας. Χρεωκοπία, πτώχευση, φόροι, ρουσφέτια, παραγοντισμοί.

Το μονόπρακτο «Ο Αναπαραδιάδης» αναφέρεται στην απελπισία ενός νεαρού δικηγόρου που τον οδηγεί στο να παντρευτεί μια αδέκαρη γεροντοκόρη, ώστε να γλυτώσει το φόρο επιτηδεύματος για τον οποίο τον κατατρέχει ο ενωμοταρχής αδελφός της.

«Δεν έχει τα προσόντα» είναι ο τίτλος του δεύτερου μονόπρακτου στο οποίο ένας ανειδίκευτος άντρας επιμένει να διοριστεί στο δημόσιο, με τη βοήθεια βουλευτή και τελικό σκοπό το γάμο με μοδίστρα όμορφη και με προίκα.

Το τρίτο με τον τίτλο «Η Περιφέρεια» αναφέρεται στον παραγοντισμό που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή και τον επηρεασμό των ψηφοφόρων από τον κομματάρχη.

Η παράσταση πλουτίζεται με κείμενα από τον «Ρωμηό», τη σατιρική εφημερίδα του Σουρή.

Η σύνθεση των κειμένων έγινε από την ηθοποιό- θεατρολόγο Μαρία Μάλλιου η οποία υπογράφει και την σκηνοθεσία με την Ελένη Γερασιμίδου.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου, Βασίλης Μπατσακούτσας, Αγγελική Ξένου, Αντώνης Ξένος

ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ – Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012, 21:00 
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 21:00