Κούκλες θα κατακλύσουν το Κιλκίς το φθινόπωρο καθώς διοργανώνεται για 14η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 28 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 17 θιάσων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετοχές από Κύπρο, Τσεχία, Ιταλία, Ισπανία, Αργεντινή και Περού.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις-δράσεις θα δώσουν και διευθυντές γνωστών φεστιβάλ και διακεκριμένοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με τη φετινή διοργάνωση, ξεκινά και η 4η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών σε συνεργασία με το UNIMA Ελλάς ενώ την 1η Οκτώβρη αρχίζει η 5η συνάντηση για το Κοινωνικό Θέατρο. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης προγραμματίζεται η υλοποίηση ημερίδας και θεατρικής παράστασης με κεντρικό άξονα την απεξάρτηση των νέων από ναρκωτικές ουσίες.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και γονείς. Το φεστιβάλ χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με το δήμο Κιλκίς.