Με ημερίδα για τον Θουκυδίδη κάνει ντεμπούτο το 14ο Φεστιβάλ Αμφίπολης που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, το βράδυ, στις 6 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά μετά από δεκατέσσερα χρόνια λειτουργίας του, το Φεστιβάλ Αμφίπολης, δεν περιορίζεται μόνο σε μουσικά και θεατρικά στερεώματα και ξυπνά τις μνήμες από την αρχαιότητα και την ιστορικότητα του χώρου, διοργανώνοντας μία σημαντική ημερίδα για τον Θουκυδίδη με τίτλο «Θουκυδίδης: Μηνύματα από το παρελθόν για το παρόν και το μέλλον».

Εισηγητές της ημερίδας ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ, Κ. Χρυσόγονος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων & πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Η. Κουσκουβέλης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γ. Σκαμπαρδώνης και ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δ. Γαρούφας.

Την βραδιά θα πλαισιώσει μία μουσική παράσταση από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που θα συμμετέχουν 19 φοιτητές, μουσικοί παραδοσιακών οργάνων του Εργαστηρίου Μουσικής, υπό την επίβλεψη και μουσική επιμέλεια του καθηγητή Ηλία Παπαδόπουλου.

Το Σάββατο στις 14 Ιουλίου, στο Φεστιβάλ Αμφίπολης, θα λάβει χώρα μία μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στην λαϊκή παράδοση με τη συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων του Δήμου Αμφίπολης. Την Κυριακή 22 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική επιθεώρηση: «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή», το Σάββατο, 28 Ιουλίου, ο χώρος του θεάτρου της αρχαίας Αμφίπολης θα πλημμυρίσει από ρεμπέτικες και σμυρναίικες νότες με τον Αγάθωνα, το Σάββατο, 11 Αυγούστου, θα δοθεί συναυλία με τους Κ. Μακεδόνα και Ζωή Παπαδοπούλου, ενώ η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει το Σάββατο 18 Αυγούστου με την «Αγγέλα Παπάζογλου», θεατρικό μονόπρακτο που ερμηνεύει η Άννα Βαγενά με αναγνώστρια τη Γιασεμί Κηλαηδόνη.