Το εστιατόριο Cookoovaya εγκαινιάζει σειρά εκθέσεων από Έλληνες καλλιτέχνες

Από 1η έως 31 Δεκεμβρίου στους χώρους του θα φιλοξενεί την «Inevitable Nature» του Νίκου Μόσχου


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
14:10
24/11/2017
Το εστιατόριο Cookoovaya εγκαινιάζει σειρά εκθέσεων από Έλληνες καλλιτέχνες
loading

Το εστιατόριο Cookoovaya δίνει χώρο σε ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες και εγκαινιάζει σειρά εκθέσεων υπό την επιμέλεια του Μάξιμο Στεργίου. Το Cookoovaya art project ξεκινά την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου με την έκθεση «Inevitable Nature» του Νίκου Μόσχου.

Ο Νίκος Μόσχος γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη, PTE Fine Arts, New York και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Inevitable Nature»

Τα τοπία του Νίκου Μόσχου δεν απεικονίζουν  μια συγκεκριμένη στιγμή ή έναν συγκεκριμένο τόπο, όπως στον ιμπρεσιονισμό. Αποτελούν ένα κολλάζ από στοιχεία που δημιουργούν εντυπώσεις οικείες και πρωτόγνωρες ταυτόχρονα.

Μολονότι η τεχνική του πατάει στις αρχές και τις αξίες της παραδοσιακής ζωγραφικής, η οπτική του είναι  εντελώς σύγχρονη. Εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εικόνας που δίνουν οι πολλαπλές κάμερες, τα μικροσκόπια ή και τα drones που έχουν διευρύνει τους ορίζοντες πέρα από το οπτικό πεδίο του ανθρώπινου ματιού. Ταυτόχρονα, η χωροταξική διάταξη των στοιχείων σε κάποια τμήματα ακολουθεί μια επιτηδευμένα απλουστευμένη απόδοση παραπέμποντας άμεσα στα κόμικς αλλά και σε μια πρώιμη, σχεδόν παιδική αντίληψη της φύσης.

Σε αυτή τη σειρά των έργων, η ανθρώπινη φιγούρα δεν κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως στη μέχρι τώρα δουλειά του. Οι αλλαγές και οι ζυμώσεις μοιάζουν σαν να γίνονται από μόνες τους πάνω στο έργο. Τα επιμέρους τμήματα μοιάζουν σαν να παλεύουν να επιβληθούν το ένα πάνω στο άλλο, όπως τα γεωλογικά στρώματα μέσα στον χρόνο.

Αιτία και αποτέλεσμα συνυπάρχουν στην ίδια εικόνα. Η μίξη ετερόκλητων στοιχείων, όπως π.χ. τα βράχια, οι μηχανές και μια στρώση σαντιγί, αποτελούν μια μορφή σχολίου στην πολιτισμική εξέλιξη και τη διαρκή σχέση επιβίωσης και οργάνωσης μέσα στο περιβάλλον.

Διάρκεια έκθεσης: 1.12.2017- 31.1.2018

Διοργάνωση/ Επιμέλεια: Μάξιμος Στεργίου

Διεύθυνση: Cookoovaya, Wise Cuisine: Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει