Έχοντας ως πηγή τη μακρά ελληνική παράδοση και την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, και με έμπνευση τη φόρμα και την ύλη του ελληνικού κόσμου, από τα μυθικά ζώα ως και την κλασική αρχιτεκτονική, ο οίκος ZOLOTAS μάγεψε τον κόσμο με τη λεπτεπίλεπτη αισθητική του.

Οι μοναδικές δημιουργίες του, που γεννήθηκαν υπό το αιώνιο χρυσό φως του Αιγαίου, έδωσαν ζωή σ’ ένα σύγχρονο μύθο. Από το 1895 ο οίκος έχει δημιουργήσει έναν κόσμο όπου ο χρυσός συναντά την ιστορία και πρωτοστατεί στη διαφύλαξη και συνέχιση μιας κληρονομιάς πολλών χιλιετιών.

25 αιώνες πριν τη δημιουργία του Παρθενώνα, οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου δούλευαν πάνω σε αγνά υλικά δίνοντάς τους λεπτές, διακριτικές μορφές. Η φιλοδοξία τους ήταν να δημιουργήσουν αντικείμενα που ν’ αποτυπώνουν όλη την έννοια της φύσης και του κόσμου, αντικείμενα που θα ζήσουν για πάντα.

Τέτοια γλυπτά είναι οι Κυκλαδικές φιγούρες,  οι οποίες με το γοητευτικό στήσιμό τους, τον απλό ρυθμό και τις ισορροπημένες αναλογίες, αποτελούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποδόσεις της ανθρώπινης μορφής. Βρέθηκαν στις Κυκλάδες, ένα σύμπλεγμα νησιών σκορπισμένα στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα γύρω από το ιερό νησί και το ναό του θεού Απόλλωνα, τη Δήλο.

wawrwlghi

Το απλό σχήμα και η καθαρή γραμμή τους έγιναν γνωστά μέσα από το συσχετισμό τους με την αυθαίρετη τέχνη από τους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα όπως ο Μοντιλιάνι, ο Μπρανκούζι, ο Ματίς και ο  Πικάσο. Αρχικά θεωρούνταν έργα τέχνης και συχνά παρουσιάζονταν με έναν αυστηρά τυπολογικό τρόπο, χωρίς καμία αναφορά στην καλλιτεχνική σφαίρα του δημιουργού τους.

Η πλειοψηφία των αγαλματιδίων αναπαριστά μια θηλυκή μορφή, γυμνή με τα χέρια διπλωμένα γύρω από το στομάχι. Η ηβική τους περιοχή προσδιορίζεται από μια τομή με το στήθος να προβάλλεται. Πιθανώς απεικονίζουν μια μεγάλη θεά της φύσης η οποία γεννά και προστατεύει τη ζωή.

Ο οίκος ZOLOTAS είναι περήφανος που είναι χορηγός του Life Art Global Media Festival, μια γιορτή της τέχνης, της ζωής και του κινηματογράφου, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, τη γενέτειρα του θεάτρου.

Οι τεχνίτες του οίκου ZOLOTAS, εμπνευσμένοι από τις θεϊκές Κυκλαδίτικες μορφές, συνδυάζουν υλικά όπως ο χρυσός και το μάρμαρο για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό βραβείο για όλες τις κατηγορίες των ταινιών, τη «ZOE».

Η «ΖΟΕ» σημαίνει «ΖΩΗ». Είναι το ειδώλιο που ενώνει την αρχαία με τη φουτουριστική τέχνη μέσα από την αιώνια λατρεία της ανθρώπινης εικόνας.

Η  «ΖΟΕ», με το αυθεντικό, αναλογικό και απλοϊκό της στυλ, συμβολίζει την απόλυτη τιμή για τους ταλαντούχους καλλιτέχνες που θα διακριθούν στο Life Art Global Media Festival.