Οδηγός Αθήνα Με μότο του το «Σπίτι είναι εκεί όπου χτυπάει η καρδιά σου» το Su Casa στη Γλυφάδα, σας υποδέχεται στο cozy και φιλόξενο «σπίτι» του σε μια αναπαλαιωμένη μονοκατοικία της δεκαετίας του ’50 στην Πλατεία Νυμφών. 2Δίνοντας ξανά ζωή και πνοή σε ένα πανέμορφο κτήριο, το all day bar- restaurant συνδυάζει μοναδικά το παλιό στοιχείο με το σύγχρονο, καταφέρνοντας να σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας σε έναν προσεγμένο αισθητικά και σχεδιαστικά χώρο –μην ξεχνάτε ότι ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Πολυδώρου προέρχεται από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και στο στήσιμο εστιατορίων. 3 Το Su Casa, λοιπόν, απλώνεται σε δύο επίπεδα που ξεχωρίζουν για την ζεστασιά και την οικειότητά τους, διαθέτει βεράντα και vintage διακοσμητικές πινελιές που θα σας κάνουν να το μετατρέψετε σε σημείο αναφοράς σας στη Γλυφάδα –αν δεν έχει ήδη γίνει– τόσο για καφέ ή shopping break με τους φίλους, όσο και για επαγγελματικά meetings ή γεύματα/ δείπνα. 4 Για την εορταστική περίοδο ο σεφ του Su Casa έχει δημιουργήσει δύο εμπνευσμένα menu, ένα για την παραμονή των Χριστουγέννων και ένα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τις συγκεκριμένες βραδιές μέσα στο κλίμα και την μαγεία των εορτών. 5

Μενού Παραμονής Χριστουγέννων, 50 ευρώ/άτομο:

  • Ποτό καλωσορίσματος
  • Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά Mesclun με ρόδι
  • Rolls από προσούτο San Daniele γεμιστό με τσάτνεϊ μανιταριών με κάρυ και πορτοκάλι και πουρέ πατάτας με κερύθρα
  • Σουφλέ τυριών
  • Στήθος πάπιας με μανιτάρια champignon αρωματισμένη demi glace κανέλας και πουρέ πατάτας ή κοκοράκι γεμιστό με κους κους
  • Μιλφέιγ από μπισκουί σοκολάτα – φουντούκι, κόκκινη και πράσινη φλωρεντίνα αμυγδάλου και σουσαμιού με μους σκολάτας, κρέμα πατισερί και κερύθρα σοκολάτας με σκόνη χρυσού

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς, 65 ευρώ/άτομο:

  • Ποτό καλωσορίσματος, cocktail σαμπάνιας
  • Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά Mesclun με καπνιστή πάπια, σουσάμι, τοματίνια cherry και βινεγκρέτ από ελαιόλαδο, βαλσάμικο σύκου και μυρωδικά
  • Τερίνα από συκωτάκια πουλιών με κονιάκ, κρασί Porto και αρωματισμένο βούτυρο
  • Ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι και ρικότα σε κρέμα τυριών με Gorgonzola και baby ρόκα
  • Χριστόψαρο στη σχάρα με χειροποίητο κους κους ναπολιτέν ή φιλέτο μοσχαρίσιο γεμιστό με gorgonzola σερβιρισμένο με πουρέ πατάτας, δαμάσκηνα και ζωμό βοδινού
  • Τάρτα και Τουίλ από βατόμουρο με κρέμα lime και αφρό λεμονιού

6 7 8 unnamed 1

Info

Καθημερινά: από τις 09.00 Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα Τηλ. 210 8985554 Fb page: Su Casa