Ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα θίγει ένα μποξεράκι ονόματι Τρούμαν αποκλειστικά στα Novacinema, που αγαπούν το καλό σινεμά και δεν το κρύβουν.

Ο Τoμάς ταξιδεύει λοιπόν από τον Καναδά στη Μαδρίτη για να συναντήσει τον παιδικό του φίλο Χούλιαν, ο οποίος έχει διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Θα περάσει μαζί του και τον αγαπημένο του σκύλο τέσσερις μέρες σε μια αυθεντικά συγκινητική και κατά καιρούς αστεία περιπέτεια αυτογνωσίας.

Η επανένωση των δυο φίλων, η πρώτη έπειτα από πολλά χρόνια, μέλλει να είναι και η τελευταία τους: ο Χούλιαν δεν θέλει να υποβληθεί σε άλλες θεραπείες, αλλά να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, να ασχοληθεί με την κηδεία του και -το σημαντικότερο όλων- να βρει ένα σπίτι για τον αγαπημένο του Τρούμαν.

tryymmammsggef1

Πώς εξασφαλίζεις το μέλλον του πιστού τετράποδου φίλου σου όταν ξέρεις ότι θα πεθάνεις; Αυτό είναι το μοναδικό φαινομενικά μέλημα που απασχολεί τον ήρωά μας, αν και για να το φροντίσει αυτό πρέπει πρώτα να απαντήσει σε όλα τα μεγάλα και προαιώνια: πώς συμφιλιώνεσαι με τον θάνατο και κυρίως πώς εγκαταλείπεις όλα αυτά που σε κρατούν στη ζωή;

Το «Truman» ξεδιπλώνει τους εξαιρετικά ισορροπημένους χαρακτήρες του κάτω από τη σκιά του προδιαγεγραμμένου τέλους και της επιτακτικής ανάγκης για άμεση επίλυση κάθε εκκρεμότητας, παραμένοντας υποδειγματικό στο πώς χειρίζεσαι ένα μελοδραματικό ζήτημα χωρίς να εκβιάζεις το συναίσθημα και να καταλήγεις με ένα μελό αποτέλεσμα.

Αυτό κάνει λίγο πολύ και η Nova, δίνοντάς μας τόσα πολλά χωρίς να ζητάει τίποτα. Τώρα μας φέρνει υπηρεσίες όπως το Nova On Demand και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρώση. Όλα γίνονται εξάλλου με μια απλή κίνηση: συνδέεις τον αποκωδικοποιητή με το internet και ξένοιασες!

tryymmammsggef2

Βαθύτατα ανθρώπινο και συγκινητικό με δόσεις, το «Truman» ψηλαφεί τις ανθρώπινες σχέσεις με όχημα τον σκύλο του πρωταγωνιστή, παρασύροντάς σε σε ένα γαϊτανάκι γλυκόπικρων συναισθημάτων και σεναριακών ανατροπών. Ο Χούλιαν αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια τη θνητότητά του με εντυπωσιακή έλλειψη μεμψιμοιρίας απέναντι στην επερχόμενη ημερομηνία λήξης του.

Μέσα στο ασφαλές και καινοτόμο περιβάλλον της Nova, το «Truman» απογειώνεται τηλεοπτικά με όλες τις δυνατότητες θέασης που μας προσφέρει, όπως το Rewind ή το Pause & Play, μετατρέποντάς μας σε απόλυτους αφέντες του τηλεοπτικού χρόνου. Ακόμα και προγραμματιζόμενη εγγραφή μας παρέχει!

tryymmammsggef3

Μη χάσετε λοιπόν το φοβερό «Truman» και τη γενναία καταβύθισή του στην ανθρώπινη συμπεριφορά, εκεί που η φυσικότητα της συμφιλίωσης με τον θάνατο σε κάνει μοιραία να σκεφτείς και τη δική σου φθαρτότητα…